Oulun poliisilla on tutkittavana valepoliisitapauksia.
Poliisi muistuttaa, ettei se koskaan tiedustele pankkikorttien tunnuslukuja, eikä toimi muutoinkaan yllä kuvatulla tavalla. Jos epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi, ota yhteys 112:een tai lähimpään poliisiasemaan.
Lapin poliisilaitoksen tietoon on jälleen tullut useita valepoliisisoittoja.
Oulun poliisilaitoksen alueella on jälleen ilmennyt valepoliisihuijauksia ja niiden yrityksiä.
Oulun ja Länsi-Uusimaan poliisilaitokset ovat selvittäneet laajaa rikossarjaa, jossa valepoliiseina esiintyneet ovat saaneet huijattua iäkkäiltä verkkopankkitunnuksia, ja tileillä olleet rahat on siirretty muille tileille ja nostettu käteisenä.
Poliisi tiedotti aikaisemmin 5.12.2017 tapahtuneesta "valepoliisijutusta", missä poliisina puhelimessa esiintynyt mies onnistui huijaamaan haapajärviseltä vanhemmalta naishenkilöltä 6100 euroa rahaa. Rahat siirrettiin rahansiirtofirman kautta toiselle tilille, mistä ne nostettiin saman tien. Tapausta on tutkittu virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena. Tutkittavana on ollut myös toinen vastaava samana iltana tapahtunut yrityksen asteelle jäänyt teko, missä toiselta haapajärviseltä naiselta yritettiin saada pankkitunnuksia poliisina esiintyen.
Poliisina esiintynyt huijari onnistui saamaan tiistaina haapajärviseltä vanhemmalta naiselta pankkitunnukset puhelimitse ja siirsi puhelun aikana 6100 euroa rahansiirtofirman kautta toiselle tilille.
Oulussa alkukesästä ilmi tulleen valepoliisitapauksen esitutkinta on valmistunut ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.
Oulun poliisilaitoksen mukaan valepoliisi-ilmiö on edennyt siihen pisteeseen, että voidaan puhua jo todella vakavasta ongelmasta.
Jyväskylän poliisi on selvittänyt ns. valepoliisijutun, jossa onnistuttiin siirtämään iäkkään pariskunnan tililtä 56 000 euroa.
Valepoliisit ovat jälleen yrittäneet puhelimitse huijata iäkkäiltä pankkitunnuksia Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella.
Viimeksi kuluneen viikon ajalta on Meri-Lapin alueella tullut taas ilmi useampia tapauksia, joissa poliisiksi esittäytyvä mies soittelee vanhemmille ihmisille ja väittää heidän tilillään tapahtuneen laittomuuksia.
Poliisin tietoon on tullut Kainuun alueelta tämän kuun aikana muutama tapaus, jossa poliisina puhelimessa esiintynyt henkilö on on saanut uhriltaan haltuunsa verkkopankkitunnukset ja tunnusluvut.