Kuva: Tommi Luoto

Poliisi varoittaa pankkitunnuksia urkkivista

11.10.2017 10:21 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitoksen mukaan valepoliisi-ilmiö on edennyt siihen pisteeseen, että voidaan puhua jo todella vakavasta ongelmasta.

Oulun poliisilaitoksen mukaan valepoliisi-ilmiö on edennyt siihen pisteeseen, että voidaan puhua jo todella vakavasta ongelmasta. Tiedottamisesta huolimatta huijausyritysten tahti on ollut kiihtyvä ja asiasta on kirjattu paljon lisää uusia rikosilmoituksia. Huijaamisen härskiydellä ei näytä olevan mitään rajoja. Pitkäkyntiset ovat iskeneet hyväuskoisten iäkkäiden ihmisten pankkitileille.

Poliiseina esiintyvät ja pääasiassa iäkkäille soittelevat huijarit yrittävät urkkia puhelimitse pankkitunnuksia. Oikea poliisi ei koskaan toimi niin. Poliisi vetoaakin läheisiin ja kaikkien iäkkäiden ihmisten kanssa toimiviin. Ottakaa asia puheeksi ja painottakaa, että puhelimessa ei saa luovuttaa pankkitunnuksia kenellekään. Myöskään sähköpostitse ei saa tunnuksia luovuttaa. Huijarit voivat tekeytyä vaikka minkä lajin viranomaiseksi ja keksiä vaikka mitä verukkeita. Näitä ei saa uskoa.

Onneksi huijaukset yleensä jäävät yritykseksi, mutta pahimmillaan on onnistuttu huijaamaan satojatuhansia euroja.

Lue myös: Valepoliisit urkkivat iäkkäiden pankkitietoja

Kilpailut

Uusimmat