Kuva: Poliisi

Poliisi selvittänyt laajan valepoliisijutun

12.04.2018 13:47 - Jussi Häkkilä

Oulun ja Länsi-Uusimaan poliisilaitokset ovat selvittäneet laajaa rikossarjaa, jossa valepoliiseina esiintyneet ovat saaneet huijattua iäkkäiltä verkkopankkitunnuksia, ja tileillä olleet rahat on siirretty muille tileille ja nostettu käteisenä.

Oulun ja Länsi-Uusimaan poliisilaitokset ovat selvittäneet laajaa rikossarjaa, jossa valepoliiseina esiintyneet ovat saaneet huijattua iäkkäiltä verkkopankkitunnuksia, ja tileillä olleet rahat on siirretty muille tileille ja nostettu käteisenä. Osa rahoista on saatu takaisin, mutta suuri osa rikoshyödystä on kulutettu. Mukana on myös tapaus, jossa asianomistajalta noudettiin kotoa hänen pankkikorttinsa, mutta kortti ehdittiin sulkea ennen kuin sitä ehdittiin käyttää. Tutkinnassa on ollut apuna myös muita poliisilaitoksia ja Keskusrikospoliisi.

Rikosilmoituksia sarjassa on yhteensä 30. Tutkittavia rikosnimikkeitä ovat törkeä petos, petos, petoksen yritys, maksuvälinepetoksen valmistelu ja virkavallan anastus. Rikossarjassa on useita epäiltyjä eri puolilta Suomea, kaksi epäiltyä on yhä vangittuna ja seitsemän on ollut tutkintavankeudessa.

Vastaavia laajoja valepoliisisarjoja on tutkinnassa muissakin poliisilaitoksissa. Poliisi muistuttaa, ettei verkkopankkitunnuksia, pankkikortteja tai mitään tunnuslukuja tule koskaan luovuttaa kenellekään eikä viranomainen niitä koskaan kysele. Lisäksi pankki- ja luottokortit sekä niiden tunnusluvut tulee säilyttää erillään.

Lue myös: Haapajärven joulukuinen valepoliisihuijaus selviämässä

Kilpailut

Uusimmat