Suomen Hippos palkitsi lauantaina viime vuoden ansioituneita poniraviurheilijoita ja nuorisotoimijoita Lappeenrannassa järjestetyssä nuorisogaalassa.
Sääennusteiden mukaan ilma pakastui yöllä ja pysyy pakkasen puolella koko sunnuntain. Rataa on huollettu koko yö.
Opiskelijoiden mukaan hevosia on hakattu ja koulutettu väkivalloin Ruukin hevoskeskuksessa. Lääkärillä on tiedossa eläinsuojeluilmoitus kahdesta hevosesta. Viikonloppuna esitetyt väitteet Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen tapahtumista ovat hyvin vakavia ja niihin, kuten jokaiseen vastaavaan epäilyyn hevosten hyvinvoinnin vaarantumisesta, pitää Hippoksen mukaan suhtautua tosissaan.
Suomen Hippoksen valtuuskunnan sääntömääräinen kokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Kari Erikssonin. Hallitukseen valittiin Juha Lyyski, Hannu Nivola sekä Matti Rajaharju.
Ravit ajetaan 12.-13. syyskuuta. Kaustisen ravirata järjestää tapahtuman tiiviissä yhteistyössä KPEDU Kaustisen Raviopiston kanssa. Syksyllä oppilaat ovat jo paikalla ja heidätkin saadaan mukaan tapahtuman järjestelyihin. Haaveena on, että myös yleisö pääsisi jo seuraamaan tapahtumaa. Ravit kuitenkin järjestetään ja ajetaan mahdollisesti rajoitusten niin vaatiessa ilman yleisöä.
Ravikilpailutoiminta alkaa erityisjärjestelyin kesäkuussa. Tämän lisäksi hallitus linjasi MMM:ltä saadun ohjeistuksen pohjalta kuuden poikkeusoloihin valmistelevan ravikilpailutapahtuman järjestämisestä 18. toukokuuta alkaen. Kaikessa toiminnassa huomioidaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja muut linjaukset. Poikkeusoloihin valmistelevissa kilpailuissa lähtöihin voi osallistua enintään 10 hevosta ja 10 hengen kokoontumisrajoituksista sekä vaadituista turvaväleistä pidetään tiukasti kiinni myös tallialueella. Näillä kilpailutapahtumilla halutaan varmistaa hevosten hyvinvointi sekä rajoitustoimien riittävyys kesäkuun alkua silmällä pitäen.