Kuva: Shutterstock

Opiskelijoiden mukaan hevosia hakattu ja koulutettu väkivalloin Ruukin hevoskeskuksessa - Suomen Hippos tekee poliisille tutkintapyynnön tapahtumista

01.06.2022 09:07 - Ari Kettukangas

Opiskelijoiden mukaan hevosia on hakattu ja koulutettu väkivalloin Ruukin hevoskeskuksessa. Lääkärillä on tiedossa eläinsuojeluilmoitus kahdesta hevosesta. Viikonloppuna esitetyt väitteet Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen tapahtumista ovat hyvin vakavia ja niihin, kuten jokaiseen vastaavaan epäilyyn hevosten hyvinvoinnin vaarantumisesta, pitää Hippoksen mukaan suhtautua tosissaan.

Suomen Hippos tekee poliisille tutkintapyynnön Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen tapahtumista. Opiskelijoiden mukaan hevosia on hakattu ja koulutettu väkivalloin Ruukin hevoskeskuksessa. Lääkärillä on tiedossa eläinsuojeluilmoitus kahdesta hevosesta. Viikonloppuna esitetyt väitteet Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen tapahtumista ovat hyvin vakavia ja niihin, kuten jokaiseen vastaavaan epäilyyn hevosten hyvinvoinnin vaarantumisesta, pitää Hippoksen mukaan suhtautua tosissaan. Suomen Hippos kiittää henkilöitä, jotka ovat tuoneet kokemansa tilanteen esiin, vaikka aihe on vaikea. Se on perehtynyt heidän tapahtumista lähetettyihin materiaaleihin. Asia tutkitaan viranomaisen toimesta puolueettomasti ja kokonaisvaltaisesti ja koska asiassa on paljon osallisia, myös yksilöiden oikeusturvan takia. Tutkintapyynnön ohella Hippos pyytää selvitystä myös oppilaitokselta ja valmentaja Mauri Jaaralta. Mahdollisia muita toimenpiteitä arvioidaan erikseen. Suomen Hippos haluaa muistuttaa, että hevosia pidetään Suomessa lähtökohtaisesti hyvin ja hevonen on monelle omistajalle, valmentajalleen ja hoitajalleen tärkeä ja läheinen työkaveri.

Lue myös: Toistasataa huomautusta yöllisten ajokieltojen rikkomisesta Oulun keskustassa

Kilpailut

Uusimmat