Kuva: Pixabay

Suomen Hippos: ravikilpailut alkavat 1. kesäkuuta - kuninkuus- ja kuningatartitteleitä ei jaeta 2020

10.05.2020 11:12 - Ari Kettukangas

Ravikilpailutoiminta alkaa erityisjärjestelyin kesäkuussa. Tämän lisäksi hallitus linjasi MMM:ltä saadun ohjeistuksen pohjalta kuuden poikkeusoloihin valmistelevan ravikilpailutapahtuman järjestämisestä 18. toukokuuta alkaen. Kaikessa toiminnassa huomioidaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja muut linjaukset. Poikkeusoloihin valmistelevissa kilpailuissa lähtöihin voi osallistua enintään 10 hevosta ja 10 hengen kokoontumisrajoituksista sekä vaadituista turvaväleistä pidetään tiukasti kiinni myös tallialueella. Näillä kilpailutapahtumilla halutaan varmistaa hevosten hyvinvointi sekä rajoitustoimien riittävyys kesäkuun alkua silmällä pitäen.

Hippoksen hallitus linjasi ravikilpailut alkavaksi 1. kesäkuuta ja päätti, ettei kuninkuus- ja kuningatartitteleitä ei jaeta koronan vuoksi tänä vuonna. Ravikilpailutoiminta alkaa erityisjärjestelyin kesäkuussa. Tämän lisäksi hallitus linjasi MMM:ltä saadun ohjeistuksen pohjalta kuuden poikkeusoloihin valmistelevan ravikilpailutapahtuman järjestämisestä 18. toukokuuta alkaen. Kaikessa toiminnassa huomioidaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja muut linjaukset. Poikkeusoloihin valmistelevissa kilpailuissa lähtöihin voi osallistua enintään 10 hevosta ja 10 hengen kokoontumisrajoituksista sekä vaadituista turvaväleistä pidetään tiukasti kiinni myös tallialueella. Näillä kilpailutapahtumilla halutaan varmistaa hevosten hyvinvointi sekä rajoitustoimien riittävyys kesäkuun alkua silmällä pitäen.

Kilpailut järjestetään 18.5. Joensuussa, 19.5. Lahdessa, 20.5. Vermossa, 25.5. Jyväskylässä, 26.5. Seinäjoella ja 27.5. Turussa. Olemassa olevaan kilpailukalenteriin pohjautuvat ravipäivät on jaettu kahdelle viikolle, jotta välipäivien aikana on mahdollista tarkentaa ohjeistuksia ja rajoituksia, mikäli tarvetta ilmenee. Sarjat toukokuun poikkeusoloihin soveltuviin ravikilpailutapahtumiin julkaistaan mahdollisimman pian.

Hippoksen hallitus linjasi, että Seinäjoella ei jaeta kuninkuus- ja kuningatartitteleitä tänä vuonna. Kilpailuvaliokunnan ja Kuninkuusravien päätoimikunnan esityksiin pohjautuva päätös perustuu Kuninkuusravien vuosittain kiertävään perinteeseen sekä osaltaan myös suurtapahtuman luonteeseen, jota ei voida vallitsevissa poikkeusoloissa vaalia halutulla tavalla. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen sijaan suomenhevosille valmistellaan kyseiselle viikonlopulle 31.7.-2.8. kilpailuvaliokunnan johdolla oma suurkilpailukokonaisuus. Hallitus linjasi myös, että kilpailutoiminnan käynnistyessä kilpailukalenterin mukaisena 1.6. Kuopiossa ravit ajetaan 75-palkintotason mukaisina.  

Lue myös: Pesäpallokausikäynnistymässä kesäkuussa – lopulliset päätökset ensi viikolla

Kilpailut

Uusimmat