Väylävirasto tuottaa kaksoisraiteen ratasuunnitelman 19:n kilometrin osuudelle Limingan ja Oulun välille.
Väyläviraston Laurila–Tornio–Haaparanta-rataosan sähköistämishankkeen rakennustyöt ovat käynnistyneet Raumonjoen ratasillan avartamisen valmistelevilla töillä huhtikuun alussa.
Projektipäällikkö Eero Virtasta Väylävirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun seudun kunnat ovat lähestyneet maan hallitusta seudun keskeisten aloitteiden ja hankkeiden toteuttamiseksi.
Häiriösta aiheutui usealle Helsinki-Oulu rataosalla kulkeneelle henkilöjunalle myöhästymisiä. Myöhästymiset olivat noin 1-4 tuntia.
Kolarista tullut juna törmäsi perjantaina Kemin rautatieasemalla radalle asetettuihin ns. pysäytyskenkiin ja vaurioitui.
Oulun kaupunki on tehnyt muistion pohjoisen Suomen kannalta tärkeimmistä aloitteista ja hankkeista, joihin se edellyttää rahoituslinjauksia kevään kehysriihessä.
Vantaalainen GRK Rail Oy on voittanut touko-kesäkuussa tarjotuista raiderakentamisen ja suunnittelun urakoista yli 20 uutta hanketta.
Poliisi on saanut useita ilmoituksia junaraiteille asetetuista kivistä ja muista esteistä erityisesti Rovaniemen kaupungin Saarenkylän alueelta. Poliisi kehottaa vanhempia kertomaan lapsille ja nuorille raiteilla liikkumisen ja leikkimisen vaaroista.
EU:n komissio on myöntänyt Suomelle yhteensä 58,3 miljoonaa euroa viidelle raidehankkeelle.
Ensihoito tarkisti autossa olleen henkilön. Autoon tuli lähinnä peltivaurioita. Tasoristeyksessä ei ole puomeja eikä varoitusvaloja.
Nopean alkusammutuksen ansiosta vahingot jäivät pieniksi. Pelastuslaitos joutui purkamaan moottoritilasta ovet ja sammuttamaan ovien kyteviä eristeitä.
Mies menehtyi välittömästi. Kyseessä oli Helsingistä Rovaniemelle matkalla ollut matkustajajuna, joka törmäsi henkilöön jarrutuksesta huolimatta. Asian tutkinta jatkuu kuolemansyyn selvittämisenä.
Poliisi on selvittänyt junaliikenteen häirintätapauksen Ylivieska-Iisalmi -radalla yleisövihjeiden perusteella.
Tampere-Oulu -junaradan nopeudennostoselvitys on valmistunut.
Kes­ki-ikäi­nen ou­lu­lais­nai­nen jäi tors­tai-il­ta­päi­vä­nä poh­joi­ses­ta tul­leen mat­kus­ta­ja­ju­nan al­le Tui­ras­sa.