Oulun ilmanlaaturaportti viime vuodelta on valmistunut.
Oulu on selvittänyt kaupunkilaisten kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjäljen nyt toista kertaa.
Globaali digitaaliseen automaatioon ja energianhallintaan erikoistunut Schneider Electric ja pohjoismainen teräsyhtiö SSAB ovat saaneet maailman ensimmäiset kansainväliset hiilikädenjälkipalkinnot.
Sievi Group kertoo tähtäävänsä hiilineutraaliuteen vuonna 2032.
Suomen ilmastopaneelin jäsentä, Helsingin yliopiston professori Sirkku Juholaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen johtavat metallinjalostusteollisuuden toimijat ovat yhdessä tutkimusorganisaatioiden kanssa käynnistäneet mittavan, Oulun yliopiston koordinoiman kolmivuotisen tutkimushankkeen, jonka tavoitteena on kehittää teknologioita metallien tuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi
Oulun Raksila-pilotin viestinnän asiantuntija Pirkko Vääräniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kemin kaupunki on valtuuston päätöksellä liittynyt Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon.
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus katsoo, että Luodon ja Pietarsaaren edustan kalankasvatus voi olla ristiriidassa vesien- ja merenhoidon tavoitteiden kanssa.
Oulun yliopiston teollisuuden sivuvirtojen hyötykäyttöä sementinvalmistuksessa tutkivassa tutkimushankkeessa on kehitetty teollisuuden epäorgaanisista jätteistä ja sivuvirroista valmistettavaa ekosementtiä, joka auttaa vähentämään materiaaleista peräisin olevia hiilidioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia ja sementin valmistuksen kokonaishiilidioksidipäästöjä jopa 60 prosenttia verrattuna perinteiseen kalkkikivestä valmistettuun sementtiin.
Suomen ympäristökeskus on laskenut ensimmäistä kertaa ilmastopäästöjen määrän ja kehityksen kaikille Suomen kunnille.
Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovettä haastattelee Jussi Häkkilä.
Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uskia haastattelee Jussi Häkkilä
Neste, Nunnauuni ja Wärtsilä palkittiin mustahiilipäästöjen vähentämisestä eilen Rovaniemellä Arktisen neuvoston ministerikokouksessa.
Suomen ympäristökeskus on valinnut Raahen kaupungin syyskuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta uusiutuvan energian edistämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.
SSAB valmistautuu muuttamaan terästuotantonsa fossiilivapaaksi vuoteen 2045 mennessä.