Oulun ammattikorkeakoulussa viime kuun puolivälissä aloitettujen yt-neuvottelujen tuloksena toteutetaan yhteensä enintään 38:n henkilötyövuoden vähennys, joista valtaosa toteutuu eläkeratkaisuilla ja määräaikaisten työsuhteiden lukumäärää vähentämällä.
Valmiit sisätilat on uudistettu moderneiksi monitilaratkaisuiksi käyttäjien toiveiden mukaisesti. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2018, ja peruskorjauksessa on ollut kaikkiaan 27 300 bruttoneliömetriä. Tilojen rakennuttaja, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on panostanut korjausrakentamisen aikana yhteiskehittämiseen. Käyttäjät ovat päässeet osallistumaan tilojen suunnitteluun monella eri tavalla. Tämä ns. CO-SYK-prosessi varmistaa osaltaan sen, että tilat tukevat käyttäjän toimintaa ja ovat tulevaisuudessa kestäviä niin strategisella, taktisella kuin operatiivisellakin tasolla. Linnanmaan kampukselle sijoittuvat Oamkin informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja luonnonvara-alan koulutukset sekä ammatillinen opettajankoulutus. Sosiaali- ja terveysalan koulutus jatkuu Kontinkankaan ja Oulaisten kampuksilla.
Oulun ammattikorkeakoulun hallitus päätti 30.4.2020 kokouksessaan, että Oulun ammattikorkeakoulu Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koskien työvoiman käytön mahdollista vähentämistä taloudellisilla ja tuotannollisilla sekä toiminnan uudelleen järjestelyistä johtuvilla perusteilla. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko henkilöstöä.
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) kuuden uuden yksikön johtajat ovat aloittaneet työssään.
Likis-lähiruokatapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä myyjiä. Ohjelma sopii kaikenikäisille.
Oulun Energia on Oulun ammattikorkeakoulun vuoden 2019 sidosryhmä. Valinta julkistettiin Oamkin lukuvuoden avajaisissa tänään Club Teatrialla. Oulun Energia tekee monipuolista yhteistyötä Oamkin kanssa. Yhtiö teettää vuosittain useita opinnäytetöitä insinööriopiskelijoilla, tarjoaa heille työharjoittelupaikkoja sekä yritysprojekteja. Oulun Energia toimii myös aktiivisena hankekumppanina ja rahoittaa sekä suunnittelee parhaillaan Linnanmaan kampukselle valmistuvaa uutta hybridilaboratoriota. Yhtiö osallistuu vuosittain Oamkin työelämäpäiviin ja on rekrytoinut kymmeniä Oamkista valmistuneita insinöörejä.
Oamk Linnanmaa -rakennushanke on harjakorkeudessa.
Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto rakentavat yhdessä energiatehokkaiden ajoneuvo- ja työkoneteknologioiden kehitysympäristön Linnanmaan kampukselle Ouluun. Vastaavaa raskaille työkoneille tarkoitettua kehitysympäristöä ei Suomessa vielä ole.
Osuuskunta Pohjolan Maidon mukaan Oulun ammattikorkeakoululla on tärkeä alueellinen merkitys luonnonvara-alan koulutuksen tarjoajana. Oamkin saamat lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa investointeja laitteisiin, tiloihin sekä henkilöstön koulutukseen. Lahjoitetut varat on tarkoitus käyttää kehitystyöhön vuoteen 2020 mennessä.
Oulun ammattikorkeakoulu on maakunnallinen koordinaattori CANEMURE - Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia -hankkeessa.
Oulun ammattikorkeakoulussa on kevään 2019 yhteishaussa tarjolla kolme uutta Master- eli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.
Oulun ammattikorkeakoulu ja Caritas-Säätiö ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen.
Oulun ammattikorkeakoulu julkisti perjantaina vuoden alumnin ja sidosryhmän.
Likis-lähiruokatapahtuma järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kotkantien kampuksella tulevana viikonloppuna (22.-23.9). Haastattelussa kampuksen lehtori Antti Hirvonen.
Oulun ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaisissa palkittiin tänään vuoden opiskelija, opettaja, oamkilainen, julkaisu sekä opinnäytetyö.
Oulun ammattikorkeakoulun monialainen LAB-oppimismalli ja Oamk LABs on voittanut kansainvälisen yrittäjyyskeskusten konsortion kilpailun yrittäjyyskoulutuksen ja pedagogisten innovaatioiden huippuosaamisen sarjan Kanadassa.