Koronavirustartunta JEDUn Nivalan yksikössä

Koulutuskeskus JEDUn Nivalan yksikössä on todettu koronavirustartunta.

10 uutta koronatartuntaa Soiten alueella

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella todettiin tänään kymmenen uutta koronavirustartuntaa.

Maavoimat harjoittelee Pohjois-Suomessa

Maavoimien vuoden tärkein sotaharjoitus Northern Forest 21 järjestetään ensi maanantaista alkaen Pohjois-Suomessa.

Kilpailut

Uusimmat

Tämä viikko on maksaviikko. Maksastaan kannattaakin pitää huolta, sillä sitä ei voi keinotekoisesti korvata. Järjestösuunnittelija Munuais-ja Maksaliitto Tarja Teitto-Tuckettia haastattelee Paavo Törmi.
AC Oulun päävalmentajaa Jyrki Aholaa haastattelee Paavo Törmi.
Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja Sirpa Lahtea haastattelee Jussi Häkkilä.
Ari Kettukankaan jututettavana rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun tutkintayksiköstä.
Heikki Kossia haastattelee Jussi Häkkilä.
Marja Ollakka ja Kati Jurkko kävivät tutustumassa Koivurannan Igluihin. Yrittäjä Antti Smal kävi kertomassa joki-igluista.
MeriOulun kesäteatterin kesänäytelmänä 2021 nähdään musiikkikomedia Sinä olit tähti. Ernest Lawson, joka odottaa innolla kesän viettämistä Oulussa, vieraili Pookin iltapäivässä.
Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä. Tulevana syksynä Oulun teatterissa on tarjolla jopa kahdeksan omaa esitystä.
Oulun Intiön puukasarmialueen vuonna 1881 rakennettu museosuojeltu upea hirsikartano saa uuden elämän Kasarmiklubina. Joonas Piippola osti tilan Oulun kaupungilta huutokaupasta. Tanssikoulu Vamos muuttaa sinne syksyllä ja kartanoon rakentuu myös hienot juhla- ja saunatilat.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Pirita Niemenmaa.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Pirita Niemenmaa.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Pirita Niemenmaa.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Pirita Niemenmaa.
Olisipa jokaisella harrastus! Urheilumajakassa Ari Steniuksen vieraana Eero Kauppi.
Ari Steniuksen luotsaaman Urheilumajakan vieraana Oulun Seudun Urheilutoimittajain puheenjohtaja Kari Linna.
Ari Steniuksen juttuseurana Urheilumajakassa on Markus Heikkinen.
Ohjelman toimittaa Ari Stenius.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 18 Saana Sassali.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 18 Rami Rafael.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 18 Jussi Humaljoki.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 17 Sami Leppälä.
Rasvamontussa tehdään tällä kertaa rengasmatka Raahen Saloisiin. Turusen Mauno on pitänyt vesitornin mäellä rengasliikettä vuodesta 1978 lähtien. Raahen Rengas ja Laite Oy:n tontilta löytyy mielenkiintoisia menopelejä aina henkilöbiileistä raskaaseenkalustoon asti. Näin ollen renkaitakin on kaikenlaisessa kokoluokassa. Alue käsittää n. 4 hehtaaria ja lähimailla puolestaan sijaitsee kymmenkertainen lanttaasi koneita. Ison tontin varmasti vaatiikin mm. kolme kertaa normaalikokoista suurempi 90 tonnin "mörkö" Hough pöyräkuormaajaa! Tutustutaanpa mieheen ja koneisiin tarkemmin!
Rasvamontussa mennään tällä kertaa läpi sen kuuluisan harmaan kiven. Ja mennäänpä samalla ensimmäistä kertaa myös maan alle. Myntin Markun salaoja porukka on nimittäin tottunut puhkaisemaan reitin vaikka kallionkin kohdalta. Tällainen harvinaisempi vastus tulikin urakoinnissa kohdalle Laitala-Männistön tulevan robottinavetan työmaalla Merijärvellä. Rakentamisessa tosin vältytään turhalta paalutukselta ja kovan maaperän ansiosta tarvittava kantava maa-aineskin saadaan kätevästi paikanpäällä tapahtuvasta murskauksesta. Mies on salaojittanut peltoja jo 50 vuoden ajan ja louhintaa on tehty parikymmentä vuotta. Seuraavaksi tutustutaan tähän meneillä olleeseen hulppeaan savottaan ja eri töissä tarvittavaan konearsenaaliin!
Rasvamontussa ei puhuta tälläkään kertaa politiikkaa, vaikka maantietä katsellaankin oikealta ja vasemmalta puolelta Sievin Asemakylällä. Korkia-Ahon Markun entisöimistä kuorma-autoista voi nimittäin löytää ratin kummalta puolelta hyttiä tahansa. Näitä menopelejä edustaa harvinainen Kölnin Ford ja väärältä puolelta ajettava Leyland. Löytyypä mestarin kokoelmista toki muitakin menopelejä, nimittäin leipä on irronnut hänellä tienpäältä vuodesta 1966 lähtien. Seuraavaksi tutustutaankin miehen kokoelmaan, koneharvinaisuuksiin ja kättentaitoihin!
Rasvamontussa mennään tällä kertaa hoppa-autossa Vihannin kirkolle. Ja kun teemana on 85 vuotta täyttävä Tuomas Hautajoki ja hänen valtavan laaja konevalikoima, voiko menopelistä sittenkään olla ihan varma. Pitkänlinjan konemies on harrastanut ikänsä kaikenlaisia kaksi- ja nelipyöräisiä härveleitä. Usein menopelit ovat päätyneet myös entisöitäväksi. Tilojen puutteen vuoksi edellinen kulkuneuvo on yleensä lähtenyt maailmalle ja antanut tilaa uudelle. Tallessa on kuitenkin kokoelman helmi, itse entisöity Reo Wolverina hoppa-auto vuosimallia 1928. Seuraavaksi tutustutaankin menneisiin koneisiin ja mestarin kättentaitoihin. Ohjelma toimii samalla myös Tuomaksen elämäntyön digitointina.