Kuva: Anni Hurtig

Oulun Nallikarin uimavedessä ulosteperäisiä bakteereja

11.07.2024 08:46 - Jussi Häkkilä

Oulun Nallikarin uimarannalta alkuviikosta otetuissa uimavesinäytteissä todettiin ulosteperäisiä bakteereja yli sallitun rajan, mistä johtuen uimarannalla suositellaan välttämään uimista.

Oulun Nallikarin uimarannalta alkuviikosta otetuissa uimavesinäytteissä todettiin ulosteperäisiä bakteereja yli sallitun rajan, mistä johtuen uimarannalla suositellaan välttämään uimista. Sinilevää ei ole havaittu.

Uimaveden laatuun on voinut vaikuttaa viime viikonloppuna ollut voimakas tuuli ja rankkasateet, jotka ovat voineet tuoda rannalle ja nostaa pohjasta bakteereja uimaveteen. Taskilan jätevedenpuhdistamolla hygienisoidaan puhdistettu vesi kemiallisesti ennen mereen johtamista uimakauden ajan toukokuusta elokuuhun. Oulun Vesi seuraa puhdistamolta lähtevän puhdistetun veden laatua. Tulosten perusteella laitoksen puhdistusprosessi ja lähtevän veden hygienisointi ovat toimineet normaalisti. Veden laatua voivat heikentää myös rannan mataluus ja veden heikko vaihtuvuus. Oulun seudun ympäristötoimi seuraa Nallikarin uimarannan vedenlaatua tihennetysti. Vesinäytteistä tulee saada kahtena peräkkäisenä päivänä puhtaat tulokset, ennen kuin suositus välttää uimista voidaan purkaa. Seuraavan kerran tilanteesta tiedotetaan viimeistään huomenna.

Lue myös: Oulun seudun yleisten uimarantojen vedenlaatu kunnossa

Kilpailut

Uusimmat