Kuva: Ari-Pekka Auvinen / Luonnonperintösäätiö

Luonnonperintösäätiön viidestuhannes hehtaari löytyi Oulaisista

24.01.2024 14:24 - Ari Kettukangas

Lahjoitusvaroin luontoalueita suojeleva Luonnonperintösäätiö saavutti merkittävän virstanpylvään, kun se hankki omistukseensa suo- ja metsäalueen Oulaisista Pohjois-Pohjanmaalta.

Lahjoitusvaroin luontoalueita suojeleva Luonnonperintösäätiö saavutti merkittävän virstanpylvään, kun se hankki omistukseensa suo- ja metsäalueen Oulaisista Pohjois-Pohjanmaalta. Varat alueen ostoon saatiin lahjoittajalta, joka on tukenut säätiön alueostoja merkittävästi aiemminkin. Allikkoisen Piurukkanevan keidassuon itäreunaan sijoittuva yhtenäinen metsäkiinteistö on harvinaisen suuri, 95 hehtaaria. Hankinnan myötä Luonnonperintösäätiön suojelemien alueiden kokonaispinta-ala ylitti 5 000 hehtaaria. Nyt hankittu alue liittyy saumattomasti Piurukkanevan avosuoalueisin, jotka liitettiin valtakunnalliseen soidensuojeluohjelmaan jo vuonna 1980. Uuden alueen myötä suojelualueen kokonaispinta-ala kasvaa neljänneksen, yhteensä 371 hehtaariin. Piurukkaneva on Suomen pohjoisimpia keidassoita, jonka lukuisilla allikoilla elää monimuotoinen linnusto. Luonnonperintösäätiön hankkima metsäkiinteistö täydentää suojelualuetta liittämällä siihen mukaan suon itäreunan metsäsaarekkeet ja yhtenäiset kangasmaat.

Lue myös: Venäjän hyökkäys Ukrainaan heikentänyt kykyä mitata ja ennustaa nopean arktisen ilmastonmuutoksen vaikutuksia maailmanlaajuisesti

Kilpailut

Uusimmat