Kuva: Henri Laukka

Oulun ja Münchenin väliset lennot avattu tänään - matkustajat otettiin vastaan ilmakitaroin

16.12.2023 13:35 - Mika Kuki

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on aloittanut suorat reittilennot Münchenin ja Oulun välillä lauantaina 16. joulukuuta. Uuden lentoyhteyden odotetaan mm. kasvattavan Oulun alueen talvimatkailua ja parantavan bisnesmahdollisuuksia.

Oulussa ensimmäiset matkustajat otettiin vastaan ilmakitaroinnin ja aplodien kera. (Katso video yllä)

Oulun Matkailun mukaan uusi reitti mahdollistaa monipuolisen yhteistyön saksalaisten matkanjärjestäjien kanssa, joilla on myynnissä jo nyt matkoja esimerkiksi Kemin ja Rovaniemen seuduilla. Pohjolan rengastie ja Oulun seutu tarjoilevat saksalaisille matkailijoille entistä monipuolisempia talvisia elämyksiä Pohjois-Suomessa. Lentoyhteys Ouluun on saksalaisille talvimatkailun portti pohjoiseen jäätyneen meren äärelle.

Liike-elämälle lentoyhteys avaa uuden portin Oulusta Keski-Eurooppaan. BusinessOulun näkökulmasta avaus on historiallinen ja tarjoaa Oulun seudun yrityksille uusia bisnesmahdollisuuksia.

- Tämä on hieno päivä Oululle. Olemme pitkään hakeneet ja neuvotelleet kumppania ja lentoyhtiöitä Ouluun. Odotan tästä pitkää vuovovaikutusta ja jatkumoa hyviin lentöyhteyksiin Oulusta maailmalle. Toivon, että oululaiset käyttävät mahdollisuutta käydä Euroopassa, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä kommentoi.

München toimii myös merkittävänä liikenteen solmukohtana. Münchenin lentoasema, Franz Josef Straußin lentoasema on Saksan toiseksi suurin ja Euroopan seitsemänneksi suurin lentoasema, josta on hyvät jatkolentoyhteydet ympäri maailmaa niin liikematkustajille kuin vapaa-ajan matkailijoille. Kaupungista on myös erinomaiset rautatieyhteydet Saksan muihin suuriin kaupunkeihin ja Keski-Eurooppaan.

- Tämmöisen reitin synnyttäminen on pitkä prosessi, joka perinteisesti kestää yhdestä viiteen vuotta. Pandemia jarrutti tällä kertaa prosessia, mutta Oulu on suuri ja houkutteleva talousalue Suomessa ja sen vuoksi esimerkiksi nyt Lufthansa osoitti suurta kiinnostusta tähän reittiin, kertoo Finavian reittikehityksen vastaava johtaja Petri Vuori.

Oululaisten vapaa-ajan matkailijoiden näkökulmasta Baijerin alue on monipuolinen: alueelta löytyy alppimaisemia, linnoja ja tunnelmallisia kyliä. München on matkakohteena tunnettu muun muassa joulutoreistaan ja tapahtumistaan. Alpeille on kaupungista vain parin tunnin junamatka.

Kilpailut

Uusimmat