Kuva: Shutterstock

Pahiten työkyvyttömyydestä kärsivät kunnat Itä- ja Pohjois-Suomessa -paras tilanne eteläisessä Suomessa

08.12.2023 08:51 - Jussi Häkkilä

Pahiten työkyvyttömyydestä kärsivät kunnat löytyvät Itä- ja Pohjois-Suomesta, kertovat Kelan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemat Kansallisen terveysindeksin kuntatiedot.

Pahiten työkyvyttömyydestä kärsivät kunnat löytyvät Itä- ja Pohjois-Suomesta, kertovat Kelan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemat Kansallisen terveysindeksin kuntatiedot. Paras tilanne on eteläisessä Suomessa. Myös sairastavuus on suurinta idässä ja pohjoisessa. Työkyvyttömyyden tuoreet vertailuluvut Kansallisessa terveysindeksissä ovat korkeimpia Rautavaaralla, Tuusniemellä ja Kaavilla. Näissä kunnissa indeksi on myös kasvanut viimeisten vuosien varrella, eli tilanne on heikentynyt maan keskiarvoon nähden. Niiden jälkeen ovat Puolanka, Posio, Vaala, Hyrynsalmi, Pudasjärvi, Vesanto ja Utajärvi. Paras työkykytilanne on Uudenmaan kunnissa, joista kärjessä ovat Kauniainen, Espoo, Sipoo, Helsinki ja Kirkkonummi. Myös kaksi Pohjanmaan kuntaa, Mustasaari ja Luoto, mahtuvat mukaan kymmenen joukkoon.

Lue myös: Tutkimus: Sisäilman laadun ja muiden sisäilmatekijöiden hallinnalla merkittäviä vaikutuksia terveyteen ja suorituskykyyn

Kilpailut

Uusimmat