Pohjois-Pohjanmaan vuoden maa- ja kotitalousnainen Anne Nygård Siikajoelta -vuoden paikallisyhdistys Yppärin Maa- ja kotitalousnaiset ry Pyhäjoelta

01.12.2023 08:44 - Jussi Häkkilä

Yppärin Maa- ja kotitalousnaiset ry:n sihteeri Heli Santapakkaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Pohjois-Pohjanmaan vuoden maa- ja kotitalousnainen on Anne Nygård Siikajoelta. Vuoden maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys on puolestaan Yppärin Maa- ja kotitalousnaiset ry Pyhäjoelta.
Yppärin Maa- ja kotitalousnaiset ry on järjestänyt useita muonituksia kuten kahvituksia, lätynpaistoa sekä joulupuurotapahtuman. Yhteisissä kokoontumisissa on tehty mm. patalappuja ja heijastimia. Jäsenten hyvinvointia on edistetty yhteisillä jumpilla ja uutta opittu esimerkiksi purkkivärjäyskursseilla.

(kuva: Oulun maa- ja kotitalousnaiset)

Anne Nygård toimii aktiivisesti Siikajoen Maa- ja kotitalousseurassa. Yhdistystoiminta on hänelle tuttua jo 30:n vuoden ajalta niin puheenjohtajan, sihteerin kuin rahastonhoitajankin roolissa. Palkitsemisperustelujen mukaan hän kannustaa ja innostaa esimerkillään muitakin naisia ja myös miehiä mukaan toimintaan. Yhdistyksen toiminnan kannalta tärkeitä ovat mm. talkoot, joissa hän on aktiivisesti mukana.

Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset palkitsevat aktiivisia toimijoita vuosittain alueellisilla kunniapalkinnoilla.

Lue myös: Maija-Liisa Tausta-Ojala palkittiin vuoden maa- ja kotitalousnaisena ja Tavastkengän Maa- ja kotitalousseura vuoden paikallisyhdistyksenä

Kilpailut

Uusimmat