Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kokoaa alueen viranomaisia ja Pyhäjoen Hanhikivi-hankkeen toimijoita selvittämään tarvittavien tukitoimien laajuutta.
Tänään vietetään Pyhäjoella liikuntahallin harjannostajaisia.
BirdLife Suomen lintubongaustapahtuma Tornien taisto käytiin lauantaina kahden välivuoden jälkeen.
Fennovoima on päättänyt RAOS Projectin kanssa solmitun laitostoimitussopimuksen johtuen yhtiön merkittävistä viivästyksistä ja kyvyttömyydestä toteuttaa Pyhäjoen ydinvoimalahanke.
Hoiva 2025 -hankkeessa on tarkoitus rakentaa Pyhäjoelle uusi asumisen ja hoivan korttelikokonaisuus. Suunniteltu Hoiva 2025- korttelikokonaisuus korvaa nykyisen tehostetun palveluasumisen yksikkö Jokikartanon, kehitysvammaisten asumisyksikkö Niittykodin ja mahdollistaa ikäihmisten yhteisöllisen asumisen.
Suomen maatalousmuseo Sarka on valinnut tämän vuoden kesäkohteekseen Pyhäjoen Annalan kotiseutumuseon.
4H-säätiö on myöntänyt 12 valtakunnallista stipendiä. Alueellisia ja maakunnallisia stipendejä myönnettiin 37.
Turku aikoo irtautua Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeesta.
Janika Knuutista haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamonttu romuaa tällä kertaa Pyhäjoella. Poiketaanpa samalla reissulla lopuksi myös Yppärin kylälläkin, nimittäin paikallisella romuyrittäjällä Pelkosen Eskolla löytyy erilaisia koneita vähän joka suunnalta. Vihannintien varressa toimii mestarin pyörittämä myyntiliike Rannikon Auto ja Varaosa ja sen yhteydessä hajottamo aputoiminimellä Pyhäjoen Romu. Molemmissa pelataan erilaisten varaosien ja metalli raaka-aineiden kanssa. Sivuun on nostettu myös monenlaisia koneharvinaisuuksia ja kunnon tulta kokoelmalle antaa kotihalleista löytyvät aarteet. Kurkataanpa mitä kaikkea on myös pelastettu hirmuisen purkaamo nosturin kourasta!
Fennovoiman mukaan Venäjän invaasio Ukrainaan sekä siitä johtuvat EU:n ja länsimaiden vastatoimet muodostavat suuren riskin Pyhäjoen ydinvoimalahankkeelle.
SRV allekirjoitti perjantaina RAOS Voima Oy:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan se myy 1,8:n prosentin omistusosuutensa Fennovoimasta RAOS Voima Oy:lle.
Kukaan ei loukkaantunut vakavasti ja ensihoito kuljetti potilaat tarkistettavaksi sairaalaan.
Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Haapavesi, Kärsämäki ja Pyhäjärvi sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat neuvotelleet edellytyksistä perustaa vesienhoidosta ja -kunnostuksesta vastaava yhdistys, jonka tavoitteena on parantaa Pyhäjoen alueen vesistöjen tilaa.
Sanna Jauhiaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittua Nina Tirkkosta haastattelee Jussi Häkkilä.