Sankarikoira-arvonimi 22:lle koiralle -kolme Pohjois-Suomeen

19.10.2023 11:45 - Jussi Häkkilä

Kuvassa Lara ja Viivi. Omistaja Sanna Nousiaista haastattelee Jussi Häkkilä.

Kennelliitto myönsi tänään Sankarikoiran arvon 22:lle koiralle. Lisäksi 17 koiraa sai kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvo voidaan myöntää koiralle, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Pohjois-Suomesta Sankarikoiran arvon saivat labradorinnoutaja Alma Kajaanista sekä walesinspringerspanielit Lara ja Viivi Oulusta.

Alma oli iltalenkillä omistajansa kanssa, kun se alkoi haukkua metsän suuntaan. Normaalisti koira ei hauku, joten omistaja katsoi mille koira haukkui. Metsässä puun takaa hän löysi hangessa maanneen henkilön. Omistaja vei koiran kotiin ja lähti auttamaan henkilöä, joka oli hangessa ilman hanskoja, takkia ja hattua. Lämpötila ulkona oli -20 astetta. Omistaja auttoi henkilön kotitaloonsa lämpimään. Ilman Alman havaintoa tilanne olisi päättynyt huonosti.

Lara ja Viivi olivat puolestaan omistajansa kanssa mökillä, kun ne herättivät omistajan haukkumalla ja hyppimällä häntä vasten. Koirat eivät reagoineet omistajan komennuksiin ja omistaja kuuli haukkumisen läpi palohälyttimen äänen. Mökki oli jo ilmiliekeissä. Omistaja otti lapsensa ja koirat mukaansa ja he pakenivat nopeasti palavasta mökistä. Paikalle saapunut palokunta sammutti palon, mutta mökki tuhoutui korjauskelvottomaksi. Laran ja Viivin ansiosta perhe pelastui.

Lue myös: Kennelliitto haastaa rakentamaan koiraystävällistä Suomea

Kilpailut

Uusimmat