Kuva: Pohde Pohjois-Pohjanmaam sairaanhoitopiiri

Pohteen taloustilanne vaatii palvelurakenteen muutoksen nopeuttamista ja uusia toimenpiteitä

17.10.2023 12:03 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen aluevaltuusto perehtyi eilisessä kokouksessaan talouden ja toiminnan muuttuneeseen tilannekuvaan.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen aluevaltuusto perehtyi eilisessä kokouksessaan talouden ja toiminnan muuttuneeseen tilannekuvaan. Talouden tasapainottaminen vuoteen 2026 mennessä vaatii sote-järjestämissuunnitelman toimenpiteiden nopeuttamisen lisäksi myös muutoksia mm. palveluverkkoon, ostopalveluihin sekä organisaatiorakenteeseen.

Talousarvioennuste tälle vuodelle on tämänhetkisen arvion mukaan noin 60 miljoonaa euroa alijäämäinen. Ensi vuonna alijäämää uhkaa syntyä ilman sopeutustoimia noin 150 miljoonaa euroa.

Käytännössä sopeuttamistoimenpiteet voivat tarkoittaa johtamisjärjestelmän uudistamista, hallinnon ja tukitoimien organisointia ja tehostamista, sote-keskus-, sairaala- ja paloasemaverkon muuttumista sekä asiakaspaikkojen ja toimipisteiden vähentämistä. Myös ostopalveluja ja olemassa olevia sopimuksia on tarkasteltava. Mahdolliset merkittävät muutokset organisaation toiminnassa edellyttävät yhteistoimintamenettelyä.

Lue myös: Valvira: Hyvinvointialueiden ja HUS-yhtymän kiireettömään erikoissairaanhoitoon pääsyn tilanne vakava

Kilpailut

Uusimmat