Kuva: Jussi Häkkilä

Sinilevää runsaasti Vaalan Rokuanjärvessä

13.07.2023 12:46 - Jussi Häkkilä

Sinilevää on tällä viikolla havaittu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa seurantaan kuuluvassa kohteessa, runsaasti Vaalan Rokuanjärvessä.

Sinilevää on tällä viikolla havaittu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa seurantaan kuuluvassa kohteessa, runsaasti Vaalan Rokuanjärvessä. Hieman sinilevää oli Haapaveden Isossa ja Pienessä Vatjusjärvessä, Reisjärvessä, Haapajärven Hautaperän tekojärvessä ja Kellon Kiviniemessä. Lapissa sinilevää havaittiin tällä viikolla hieman Posion Yli-Kitkalla ja Kemijärven Pöyliöjärvessä.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan sinilevähavainnot ovat runsastuneet tällä viikolla lämpimien säiden seurauksena niin sisävesillä kuin merellä. Esimerkiksi Selkämereltä on tehty tämän kesän ensimmäiset laajemmat sinilevähavainnot. Avomerialueilla sinilevän pintakukintoja on havaittu erityisesti Ahvenanmaan eteläpuolella ja Suomenlahden itäisemmissä osissa.

Erittäin runsaasti sinilevää on havaittu kahdella, runsaasti sinilevää kahdeksalla ja hieman sinilevää 51:llä sisävesien havaintopaikalla. Rannikon havaintopaikoista seitsemällä havaittiin runsaasti ja 25:llä hieman sinilevää.

Lue myös: Oulun Nallikarin uimarannan vedenlaatu hyvä

Kilpailut

Uusimmat