Kuva: Pohde Pohjois-Pohjanmaam sairaanhoitopiiri

Pohteelle uusi syömishäiriöyksikkö nuorten psykiatrisen hoidon parantamiseksi

08.06.2023 08:47 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on antanut selvityksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle alaikäisten potilaiden psykiatrisen osastohoidon järjestämisestä.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on antanut selvityksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle alaikäisten potilaiden psykiatrisen osastohoidon järjestämisestä. Selvityksen mukaan hyvinvointialueelle perustetaan tämän kesän ja ensi syksyn välisenä aikana uusi syömishäiriöyksikkö. Perustason avohoitoa ja varhaista tukea vahvistetaan. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuutta pyritään parantamaan ja palveluihin pääsyä nopeuttamaan.
Yhteistyötä parannetaan ja työjakoa selkeytetään lastensuojelun ja nuorisopsykiatrisen osaston välillä. Lisäksi yhteistyötä Oulun seudun yhteispäivystyksen, psykiatrian päivystyksen ja sosiaali- ja kriisipäivystyksen välillä parannetaan niin, että jo päivystystilanteessa nuoret ohjautuvat heidän tarvettaan parhaiten vastaavan palvelun piiriin.
Lisäksi tulevan syksyn ja ensi kevään välisenä aikana perustetaan omaksi toiminnaksi lastensuojeluyksikkö erityisen vaativasti käyttäytyville nuorille. Lastenpsykiatrian osasto jatkaa nuoriso-osaston toiminnan tukemista hoitamalla nuorimpia varhaisnuoria.

Lue myös: PSAVI: Potilasturvallisuus vaarantunut Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolla

Kilpailut

Uusimmat