Kuva: Jussi Häkkilä

Suomen Akatemialta yli 3,5 miljoonaa Lapin yliopiston tutkimushankkeille

02.06.2023 10:28 - Jussi Häkkilä

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen seitsemälle Lapin yliopiston tutkimushankkeelle.

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen seitsemälle Lapin yliopiston tutkimushankkeelle. Lisäksi biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta myönsi rahoituksen yhdelle hankkeelle. Lapin yliopisto sai rahoitusta yhteensä 3 674 388 euroa. Eniten, 839 425 euroa sai kasvatustieteiden tiedekunta yli 65-vuotiaiden media- ja robottilukutaitojen ja niihin liittyvien tukitarpeiden tutkimiseen. Medioiden välittämän tiedon ymmärtäminen ja hyödyntäminen edellyttää kykyjä löytää tietoa, arvioida sisältöjä kriittisesti sekä tuottaa itse erilaisia mediasisältöjä. Medialukutaitoja tarvitaan erityisesti suhteessa verkossa välitettyihin uutisiin ja terveystietoon, viestintään sekä robotteihin.

Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt rahoitusta sosiaalityön yliopistotasoisille tutkimushankkeille. Lapin yliopisto sai rahoitusta yhteensä 720 000 euroa.

Lue myös: Oulun yliopiston arkkitehtuurin opiskelijat ideoimaan Kittilän Levin Etelärinteen alueen kehittämistä

Kilpailut

Uusimmat