Kuva: Mari Korpua

Oulun seudun kunnat kiirehtivät lähijunakokeilua

16.02.2023 14:23 - Jussi Häkkilä

Oulun seudun kunnat toteavat yhteisessä kannanotossaan, että lähijunaliikenteen toimivuutta kokeiltaisiin alueella riittävän pitkällä pilotilla, jossa junan käyttö, sen vaikutukset maankäyttöön, liikkuvuuteen ja koko seudulliseen syöttöliikenteeseen todennettaisiin.

Oulun seudun kunnat toteavat yhteisessä kannanotossaan, että lähijunaliikenteen toimivuutta kokeiltaisiin alueella riittävän pitkällä pilotilla, jossa junan käyttö, sen vaikutukset maankäyttöön, liikkuvuuteen ja koko seudulliseen syöttöliikenteeseen todennettaisiin. Lähijunaliikenteen edistäminen on jo nyt alueen eri viranomaisten ja päättäjien työlistalla. Oulun seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma 2040 on parhaillaan laadinnassa ja kaksi tulevaisuuden skenaariovaihtoehdoista pohjautuu lähijunaliikenteeseen. Lisäksi tarvitaan pikaisesti tarvittavat laskelmat, millaisia rahallisia panostuksia seudun kunnilta vaaditaan lähijunaliikenteen käynnistämiseen.

Lähijunaliikenteen käynnistäminen toisi alueelle liike-elämän kasvua, investointeja ja elinvoimaa erityisesti niihin kohtiin, joihin asemapaikat tulevat ja erityisesti kaupunkikeskustaan. Seudulla on kannanoton mukaan tärkeää kehittää lisäksi lähijunaliikenteen matkaketjuja ja liityntäliikennettä.

Lue myös: Fintrafficilta uusi junaliikenteen kauko-ohjausjärjestelmä Pohjois-Suomeen

Kilpailut

Uusimmat