Kuva: Mari Korpua

Elävän kaupunki keskustan kokeilut käynnistyvät Oulussa

01.02.2023 14:58 - Ari Kettukangas

Kokeilun tavoitteena on selvittää, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin. Myös Talavikatu tuo Rotuaarin jatkeelle viihtyisyyttä ja pop up –toimintaa. Talavikatu elävöittää Kirkkokatua välillä Saaristonkatu-Albertinkatu.

Elävän kaupunki keskustan kokeilut käynnistyvät helmikuussa Oulussa. Oulun Liikekeskus ry ja Oulun kaupunki toteuttavat helmikuussa kokeilut, joissa tavoitteena on parantaa Oulun keskustan vetovoimaa edistämällä sujuvaa asiointia ja talvisen keskustan houkuttelevuutta. Kokeilujen avulla pystytään testaamaan ketterästi uusia ideoita ja oppimaan niistä. Kokeiluja on suunniteltu yhdessä asukkaiden, yritysten ja luottamushenkilöiden kanssa mm. syksyllä järjestetyissä työpajoissa. Kokeilun tavoitteena on selvittää, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin. Myös Talavikatu tuo Rotuaarin jatkeelle viihtyisyyttä ja pop up –toimintaa. Talavikatu elävöittää Kirkkokatua välillä Saaristonkatu-Albertinkatu. Kokeilun tavoitteena on selvittää, millaisilla ratkaisuilla talvista kävely-ympäristöä on mahdollista kehittää viihtyisämmäksi. Pysäköintikokeilu alkoi tänään ja myös Talavikatu avautuu tämän kuun alussa.

Lue myös: Kuuden suurimman kaupungin johtajat: Valtion kannattaa tehdä isojen kaupunkien kanssa diili koko Suomen kasvun vauhdittamiseksi

Kilpailut

Uusimmat