Kuva: Pohde Pohjois-Pohjanmaam sairaanhoitopiiri

Pohjoisen hyvinvointialueet selvittävät yhteistyömahdollisuutta lakisääteisissä kuljetuspalveluissa

01.12.2022 13:12 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin hyvinvointialueet ovat selvittäneet mahdollisuutta tehdä yhteistyötä lakisääteisissä kuljetuspalveluissa.

Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin hyvinvointialueet ovat selvittäneet mahdollisuutta tehdä yhteistyötä lakisääteisissä kuljetuspalveluissa. Vertailun ja valmistelutyön pohjalta hyvinvointialueet esittävät, että Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta Tervian alaisuuteen perustetaan yhteinen yhtiö vastaamaan kuljetuspalveluista. Se palvelisi koko pohjoisen Suomen alueella. Pohjoisen hyvinvointialueiden aluehallitukset tekevät päätökset yhteisen matkapalvelukeskuksen perustamisesta ensi vuoden tammi-helmikuussa ja tämän jälkeen asia menee vielä hyvinvointialueiden aluevaltuustojen päätettäväksi.
Neljällä hyvinvointialueella kuljetuspalveluja tarvitsee yhteensä noin 15000 asiakasta.
Yhteisen matkapalvelukeskuksen etuna olisi päällekkäisen toiminnan väheneminen ja mahdollisuus lisätä välitystoiminnan tehokkuutta.
Ensimmäisessä vaiheessa uudistus koskisi sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulakien perusteella järjestettäviä kuljetuspalveluita.
Matkapalvelukeskuksen hyöty korostuu, jos myös kelakorvattavien matkojen järjestämisvastuu siirretään hyvinvointialueille. Tämä voi mahdollisesti toteutua vuosien 2025-2027 aikana.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus hyväksyi sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelman pienin muutoksin

Kilpailut

Uusimmat