Kuva: Pohde Pohjois-Pohjanmaam sairaanhoitopiiri

Pohteen yt-neuvottelut päättyneet -henkilöstövaikutuksia noin 300:aan henkilöön

29.11.2022 08:26 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on käynyt yhteistoimintaneuvottelut henkilöstöjärjestöjen kanssa osana talousarvioprosessia.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on käynyt yhteistoimintaneuvottelut henkilöstöjärjestöjen kanssa osana talousarvioprosessia. Henkilöstövaikutusten arvioidaan kohdentuvan yhteensä noin 300:aan henkilöön. Heille tarjotaan ensi vuoden alussa käynnistettävissä yt-neuvotteluissa ensisijaisesti työsopimuksen tai virkamääräyksen mukaista vastaavaa työtä. Jos tällaista työtä ei ole, heille voidaan tarjota muuta koulutustaan, ammattitaitoaan tai kokemustaan vastaavaa työtä. Tehtäviä tarjotaan pääasiassa palvelutuotannosta eli sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen perustehtävistä.
Järjestämissuunnitelmaan liittyvien toimenpiteiden sekä talousarvioon sisältyvien tavoitteiden ja talouden sopeuttamiskeinojen seurauksena sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen perustehtävissä ei ole tarvetta henkilöstövähennyksiin. Mahdolliset muutokset toteutuvat todennäköisesti siten, että työntekijöiden tehtäväalueet, tehtävien sisältö ja työntekemispaikat voivat muuttua tai täyttämättä olevat tehtävät poistuvat. Toimenpiteet täsmentyvät järjestämissuunnitelmaan ja talousarvioon liittyvän toimeenpanosuunnitelman valmistuttua.

Lue myös: Pohteen aluevaltuusto hyväksyi alueen ensimmäisen pelastustoimen palvelutasopäätöksen

Kilpailut

Uusimmat