Oulun kaupungin yrittäjäpalkinnot saivat Buutti Oy ja NTRNZ media Oy - Stiiknafuulia-palkinto Uki Arkkitehdit Oy:lle

01.06.2022 17:11 - Marja Ollakka

Uki Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Heikkistä haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun kaupungin vuosittainen yrittäjäpalkintojen luovutustilaisuus järjestettiin BusinessAsemalla tänään. Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Vuosittaiset yrittäjäpalkinnot myöntää Business Oulu -liikelaitoksen johtokunta. Palkintoraadin puheenjohtajana toimii liikelaitoksen johtaja.

Vuodelta 2021 BusinessOulun johtokunta päätti myöntää vuoden startup-yrityksen palkinnon Buutti Oy:lle, vuoden vientiyrityksen palkinnon NTRNZ media Oy:lle ja Stiiknafuulia-palkinnon Uki Arkkitehdit Oy:lle.

Vuoden oululaisena startup-yrityksenä palkittu Buutti Oy on vuonna 2017 perustettu ohjelmistoalan yritys. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli noin 3,4 milj. euroa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 76,8 %. IT-konsultointi- ja ohjelmistokehityspalveluja tarjoava yritys työllistää n. 90 asiantuntijaa ohjelmistokehityksen ja -koulutuksen parissa. Pääkonttori on Oulussa sekä sivutoimipisteet Helsingissä ja Tampereella. Tällä hetkellä Buutti Oy hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Vuoden oululaiseksi vientiyritykseksi valittu NTRNZ media Oy on sisällöntuotantoon ja markkinointiin erikoistunut, palkittu luova yritys. Se tekee vaikuttavia tuotantoja kansainvälisistä dokumenteista palkittuihin tv-sarjoihin ja kaikkeen, mitä markkinoinniksi kutsutaan. Yritystä inspiroi ja johtaa ajatus “viihteestä, jolla on väliä”. Heille hyvä sisältö on merkityksellistä yhteiskunnalle, ympäristölle, asiakkaille ja jokaiselle yrityksessä työskentelevälle.

NTRNZ media on tehnyt merkittävää työtä ja vienyt Suomen av-alaa harppauksella eteenpäin laajoille, kansainvälisille markkinoille pystyen pahimpana pandemia-aikana tekemään laadukkaan tuotannon yhdessä muiden Pohjoismaiden (ja Venäjänkin) kanssa. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2020 reilu 43 % sekä henkilöstömäärä 15 %.

Stiiknafuulia-yrittäjäpalkintoa myönnettäessä kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että palkinnonsaaja on pitkäjänteisellä, vakiintuneella ja kannattavalla toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi Oulun kaupungin elinkeinoelämään, toiminut vastuullisesti ja aktiivisesti oululaisessa sekä herättänyt positiivista henkeä omalla toiminnallaan.

Lue myös: Yrittäjien kuntabarometri: Kunnat suoriutuvat parhaiten infrastruktuurin hoitamisesta ja heikoiten hankintapolitiikasta -barometrin kärkisijoille ylsivät pohjoisesta Kempele ja Kärsämäki

Kilpailut

Uusimmat