Kuva: Oulun Energia/Kati Leinonen

Oulun Energia Oy laajentaa toimintaansa Laanilassa - yhteistyösopimus Junnikkala Oy:n kanssa

06.04.2022 09:54 - Ari Kettukangas

Oulun Energia on solminut yhteistyösopimuksen Junnikkala Oy:n kanssa. Sopimus takaa lämmitysenergian jakelun Junnikkalan sahalaitoksen kuivaamoihin Oulun Energian biovoimalaitokselta. Samalla Oulun Energia ja Junnikkala ovat sopineet laajamittaisesta yhteistyöstä uusiutuvan puuenergian hankinnassa, toimituksessa ja käytössä.


Oulun Energia Oy laajentaa toimintaansa Laanilassa. Oulun Energia on solminut yhteistyösopimuksen Junnikkala Oy:n kanssa. Vuoden 2023 loppuun mennessä Ouluun rakennettavalla Junnikkalan sahalla on merkittävä vaikutus Oulun Energialle Laanilan alueen kehittymisen ja hiilineutraaliuden näkökulmista. Oulun Energian strategisena tavoitteena on kehittää Laanilan alueesta houkutteleva kohde puhdasta ja kilpailukykyistä energiaa tarvitseville kumppaneille. Tällä hetkellä toiminnan perustan Laanilassa muodostavat biovoimalaitos, joka tuottaa energiatehokkaasti sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä sekä ekovoimalaitos, joka jalostaa kierrätykseen kelpaamattoman jätteen höyryksi ja lämmöksi. Alueella on myös suuri kallioon louhittu lämpöakku, jonka avulla parannetaan lämmöntuotannon energiatehokkuutta. Solmittu yhteistyösopimus takaa lämmitysenergian jakelun Junnikkalan sahalaitoksen kuivaamoihin Oulun Energian biovoimalaitokselta. Samalla Oulun Energia ja Junnikkala ovat sopineet laajamittaisesta yhteistyöstä uusiutuvan puuenergian hankinnassa, toimituksessa ja käytössä.

Lue myös: Vihantilaisen Pohjolan Perunan elintarvikebrändi ROOTYlle kultaa kansainvälisessä brändejä arvioivassa kilpailussa

Kilpailut

Uusimmat