Kuva: Marja Ollakka

OYSin toiminnassa mittavia muutoksia - päivystys voi ruuhkautua

31.03.2022 16:13 - Marja Ollakka

OYS varautuu tekemään monia muutoksia toimintaansa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä perjantaina 1.4. alkavan Tehyn ja Superin lakon vuoksi. Päivystyksellinen toiminta pyritään turvaamaan, mutta riskinä on OSYPin ruuhkautuminen. OSYPin koronanäytteenotto on toistaiseksi kiinni 1.4. alkaen.

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet hoitajien lakon alkamisesta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä 1.4. klo 6 alkaen. Jos neuvotteluosapuolet eivät pääse sopimukseen, lakko kestää tämän hetkisen tiedon mukaan PPSHPssä lähes koko huhtikuun ajan.

Oulun yliopistollisen sairaalan vs. johtajaylilääkäri Päivi Laurilan mukaan sairaalan poliklinikkatoiminta on toistaiseksi käytännössä keskeytetty.

Osastoilla olevia potilaita pyritään kotiuttamaan tai siirtämään.

Oulun seudun yhteispäivystyksen koronanäytteiden otto suljetaan toistaiseksi. Asukkaita pyydetään tarvittaessa hakeutumaan oman kunnan tai työterveyden koronanäytteenottoon.

Päivystykseen tulevia potilaita pyydetään varautumaan mahdollisiin jonoihin. Ennen päivystykseen tuloa tulee soittaa numeroon 116117. Hätätilanteessa soitetaan numeroon 112. Ensihoito toimii normaalisti. Potilaita voidaan ohjata tarvittaessa myös keskussairaaloihin Kemiin, Kokkolaan ja Kajaaniin.

Leikkauksista hoidetaan vain päivystykselliset leikkaukset.

Potilaiden vastaanottoaikoja perutaan tekstiviestitse vain noin päivää tai kahta ennen vastaanottoa, jotta toiminta normalisoituisi lakon loputtua mahdollisimman nopeasti. Vs. johtajaylilääkäri Päivi Laurilan mukaan Tehyn ja Superin kanssa neuvotellaan koko ajan suojelutyövoiman riittävyydestä.

Suojelutyövoiman määrästä on neuvoteltu maanantaihin 4.4. saakka.

Kilpailut

Uusimmat