Tekoälyn käyttöä oppimisessa tutkitaan merkittävällä kansainvälisellä rahoituksella -Sanna Järvelä johtamaan huippututkimuksen keskusta

28.02.2022 08:24 - Jussi Häkkilä

Professori Sanna Järvelää Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.

Sveitsiläinen Jacobs Foundation on myöntänyt yli 1,9 miljoonaa euroa tekoälyn käyttöä oppimisessa tutkiville professori Sanna Järvelälle Oulun yliopistosta ja professori Inge Molenaarille alankomaalaisesta Radboudin yliopistosta. Säätiön tuella perustetaan tutkimuskeskus, joka keskittyy tekoälypohjaisten oppimisteknologioiden tutkimukseen.
Järvelän ja Molenaarin johtama kansainvälinen CELLA-tutkimuskeskus kokoaa yhteen oppimis- ja kasvatustieteiden, oppimisanalytiikan ja tekoälyn johtavia kansainvälisiä tutkijoita, joiden tavoitteena on tutkia ja kehittää tekoälypohjaisia oppimisteknologioita, kuten oppimisen vaiheita tukevia järjestelmiä sekä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden mahdollisuuksia auttaa oppimisessa. Keskuksen toiminta on jo alkanut tutkijoiden rekrytoinnilla. Oulun yliopistoon on avoinna kaksi tutkijan paikkaa.
Tekoälyohjattujen oppimistekniikoiden käyttö yleistyy kouluissa eri puolilla maailmaa. Koska laajamittaista tutkimusta ja käytettävissä olevia ratkaisuja ei vielä ole, tekoälyn mahdollisuuksia ei tunneta tarpeeksi. Kouluissa tarvitaan teknologioiden ja pedagogiikan yhdistämistä.
CELLA-tutkimuskeskuksen partnereina toimii tutkimusryhmiä Münchenin teknillisestä yliopistosta Saksasta, Monashin yliopistosta Australiasta ja Keski-Floridan yliopistosta Yhdysvalloista.

Lue myös: Oululaistutkijat löysivät uutta tietoa unen vaikutuksista aivoihin

Kilpailut

Uusimmat