Kuva: Fotolia

Ilmastonmuutos aiheuttaa haasteita logistiikalle -4,5:n miljoonan euron rahoitus OAMK:n LEVITOI-hankkeelle

04.02.2022 08:18 - Jussi Häkkilä

Business Finland on myöntänyt 4,5:n miljoonan euron rahoituksen Oulun ammattikorkeakoulun koordinoimalle LEVITOI-hankkeelle, jossa tutkitaan uusia työkone- ja laiteratkaisuja alkutuotannon logistiikka- ja käsittelyhaasteiden voittamiseksi.

Business Finland on myöntänyt 4,5:n miljoonan euron rahoituksen Oulun ammattikorkeakoulun koordinoimalle LEVITOI-hankkeelle, jossa tutkitaan uusia työkone- ja laiteratkaisuja alkutuotannon logistiikka- ja käsittelyhaasteiden voittamiseksi. Ilmastonmuutos muuttaa toimintaolosuhteita kantavan tieverkon ulkopuolella maailmanlaajuisesti, mikä on otettava huomioon kehitettäessä työkoneita maa- ja metsätalouden tarpeisiin. Esimerkiksi Suomessa lämpötilan nousu ja kasvavat sademäärät heikentävät maapohjan kantavuutta. Hankkeen kenttätutkimuksissa ja -kokeissa selvitetään teknisten vaihtoehtojen toteutuskelpoisuutta sekä niiden vaikutuksia tuottavuuteen ja toimintakykyyn. Hankkeessa mm. testataan älyrenkaiden toimintakykyä ja mahdollisuuksia maa- ja metsätaloudessa sekä raskaissa kuljetuksissa.
Lisäksi selvitetään uudenlaisia tapoja tunnistaa ja hallita maapohjan muutoksia, joita kulkuneuvot ja työkoneet aiheuttavat. Tutkimustulokset auttavat yrityksiä hyödyntämään simulointia ja mallinnusta uusien tuotteiden kehittämisessä.

Lue myös: Raahessa koulutetaan tradenomeja pelialalle sekä insinöörejä teollisuuteen ja rakennusalalle

Kilpailut

Uusimmat