Kuva: Ari Karjalainen

Kansantanssin ja kansanmusiikin toimijoita palkittiin

01.02.2022 13:08 - Jussi Häkkilä

Kansantanssi- ja kansanmusiikkikentän tunnustukset oli tarkoitus jakaa viime kuussa Folklandia-risteilyllä, mutta se jouduttiin koronan vuoksi peruuttamaan.

Kansantanssi- ja kansanmusiikkikentän toimijat palkitsevat vuosittain alan valovoimaisia tähtiä ja merkittäviä vaikuttajia Eläköön Folk! -gaalassa. Tunnustukset oli tarkoitus jakaa viime kuussa Folklandia-risteilyllä, mutta se jouduttiin koronan vuoksi peruuttamaan.

Vuoden tanssiteko -tunnustus myönnetään taholle, joka on tehnyt vuoden aikana jotakin merkittävää kansantanssin tunnettavuuden kannalta. Suomen Nuorisoseurat myönsi palkinnon Riina Hosiolle teoksestaan Verensulkusanoja. Teoksessa tanssivat Motoran Pelmakat. Teos on taiteellisesti korkeatasoinen ja sen ilmaisuvoima hakee vertaistaan esittävän taiteen kentällä. Riina Hosio on Helsingissä asuva rovaniemeläislähtöinen kansantanssija, tanssitaiteilija ja tanssinopettaja.

Maailman musiikin keskus myönsi Haapavesi Folk Music Festivalille Risteys-palkinnon. Se osoitetaan tunnustuksena taholle, joka edistää kulttuurien kohtaamista ja oikeutta omaan musiikkiin. Palkitsemisperustelujen mukaan Haapavesi Folk Music Festival on rakentanut toimintansa rohkeasti jo vuosikymmenten ajan eri genrejen ja valtakuntien rajojen ylityksille.

Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden yhtye -nimityksen tarkoituksena on nostaa esiin yhtye tai ryhmä, joka on osoittanut erityistä osaamista kansanmusiikin saralla. Nyt nimityksen sai Aapintuvan pelimannit. Kansalaisopiston piirinä alkanut pelimanniryhmä on koonnut soittajia yhteen jo yli neljän vuosikymmenen ajan.

Lue myös: Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin teemana MUKANA!

Kilpailut

Uusimmat