Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin teemana MUKANA!

11.01.2022 12:00 - Jussi Häkkilä

Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.

Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin teemana on tänä vuonna MUKANA!. Maakunnista esittäytyy Karjala. Festivaalin ohjelmassa näkyy myös menuetti, joka on kansanmusiikin ja kansantanssin tämän vuoden yleisteema.

Tapahtumassa nähdään mm. viime kesältä siirtynyt, norjalaisen saamelaisartisti Mari Boinen konsertti. Festivaaliviikko huipentuu Värttinän juhlakonserttiin. Kotimaisen ohjelman lisäksi viikon aikana nähdään kattaus eurooppalaista kansanmusiikkia.
 
Konsta Jylhä -kilpailu palaa festivaalin ohjelmaan kahden vuoden tauon jälkeen. Pelimannitalon ja Kansanmusiikki-instituutin järjestämässä kilpailussa jaetaan palkintoina 6000 euroa. Tällä kertaa kilpailuun voi osallistua duoyhtye, jonka molemmat muusikot asuvat Suomessa. Ainakin toisen soittimen on oltava viulu. Ohjelmiston tulee perustua jonkun merkittävän viulupelimannin vanhakantaiseen tyyliin ja sävelmistöön.

Kaustisen kansanmusiikkifestivaali järjestetään heinäkuun toisella viikolla jo 55. kerran. Kaksi edellistä kertaa festivaali on järjestetty virtuaalisena ja rajoitetuin yleisöin.

Lue myös: Kaustislainen viulunsoitto Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon

Kilpailut

Uusimmat