Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen toiminnanjohtaja Sirpa Lahtea haastattelee Jussi Häkkilä.
Festivaalin ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Lukuisten muiden kesän yleisötapahtumien lailla Kaustisen kansanmusiikkijuhlan järjestävän Pro Kaustinen ry:n hallitus on tänään kokouksessaan päättänyt, että Kaustisen kansanmusiikkijuhla järjestetään seuraavan kerran ensi vuoden kesällä ja tämän kesän festivaali perutaan.
Jennina Salmelaa ja Anna Salomaata haastattelee Jussi Häkkilä.
Pelimanneja oli esiintymässä yhteensä 4340, joka on n. 300 enemmän kuin viime vuonna. Tapahtuma järjestettiin nyt 52. kerran. Festivaali saavutti ennalta asettamansa tavoitteen ja konaiskäyntimäärä oli nyt n. 46300. Tulos jäi vain n. 700 kävijällä edellisvuodesta.
Kaustisen kansanmusiikkijuhlien valtakunnallisen Konsta Jylhä -kilpailun finaalissa kilpailee tänään viisi yhtyettä. Jatkoon pääsivät Anne-Mari Kanniainen & Heikki Ruokangas, Elias Frigård & Veera Kuisma, LempiLempi, NAM-trio ja Polenta. Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään kansanmusiikkijuhlien yhteydessä nyt kymmenennen kerran. Juhlavuoden teemana on Konsta Jylhä itse. Finaali alkaa tänään kello 16.
Mestaripelimanneiksi valittiin laulussa Toivo Rajala Lappajärveltä, viulussa Ritva Talvitie Kaustiselta ja huuliharpussa Aimo Ruisniemi Raisiosta.
Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Kansanmusiikki-instituutille 100 000 euroa kaustislaisen viulunsoiton aineettoman kulttuuriperinnön ohjelmakokonaisuuden toteuttamiseen tänä ja ensi vuonna.
Koulutusvastaava Anni Järvelää Kansanmusiikki-instituutista haastattelee Jussi Häkkilä.
Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kokonaiskävijämäärä oli tänä vuonna 47 083.
Pro Kaustinen ry on myöntänyt kolmelle henkilölle Mestaripelimanni-arvonimen.
Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat käynnistyvät tänään avajaiskulkueilla.
Kaustisen kansanmusiikkijuhlien lippuja on tähän mennessä myyty lähes kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.
Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän Pro Kaustinen ry:n syyskuun lopussa päättyneen tilikauden tulos jäi 23 000 euroa alijäämäiseksi.