Kuva: Shutterstock

Koronatilanne heikentynyt nopeasti Soiten ja Kallion alueella - joulua kehoitetaan viettämään pienellä porukalla

22.12.2021 12:37 - Ari Kettukangas

Koronaviruksen ilmaantuvuus on kaksinkertaistunut viikossa Soiten alueella. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella, jossa on kuluvalla viikolla todettu toistaiseksi 75 uutta koronavirustartuntaa.

Keski-Pohjanmaan alueellisen COVID-19-viranomaistyöryhmän mukaan koronatartunnat ovat nopeassa kasvussa Soiten alueella. Viranomaistyöryhmä esittää Aluehallintovirastolle 10 henkilön kokoontumisrajoitusta yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin. Soiten alue luokitellaan edelleen koronaviruksen leviämisalueeksi ja alueelliset rajoitukset sekä suositukset säilyvät tässä vaiheessa ennallaan. Etätyösuositusta jatkettiin 31. tammikuuta saakka. Koronaviruksen ilmaantuvuus on kaksinkertaistunut viikossa Soiten alueella ja viranomaisryhmä on tilanteesta huolissaan. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 167 / 100 000 asukasta kohti. Tartunnat leviävät edelleen etenkin lapsissa ja nuorissa. Valtaosa tartunnoista todetaan rokottamattomilla tai vajaan rokotesarjan omaavilla. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kuusi koronaviruspotilasta, joista kolme on tehohoidossa. Viranomaisryhmä suosittelee, että joulun aikaa vietettäisiin mahdollisimman pienissä ryhmissä ja mieluiten kotona läheisimpien ihmisten kesken. Sama tilanne on myös Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella, jossa on kuluvalla viikolla todettu toistaiseksi 75 uutta koronavirustartuntaa. Useita potilaita on hoidettavana sairaalassa.

Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen takia hallitus linjasi eilen illalla uusista rajoituksista. Rajoitukset kiristyvät kolmeksi viikoksi joulukuun 28. päivä alkaen. Uusien rajoitusten mukaan Suomen sisärajoilla vaaditaan enintään 48 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos sekä todistus täydestä rokotussarjasta tai alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronasta. Myös ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja rajoitetaan jouluaatosta alkaen. Koronapassin käyttöä tullaan muuttamaan kolmen viikon ajaksi alkaen 28. Joulukuuta. Rajoitukset kohdistuvat leviämisalueilla ”kohtalaisen ja korkean riskin tilaisuuksiin ja tiloihin.” Tällaisia tilaisuuksia ovat muun muassa baarit, karaokeravintolat, yli kymmenen hengin kuorolaulutilaisuudet ja massatilaisuuden ilman istumapaikkoja. Peruskoulut ja toinen aste jatkavat opetusta tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti joululomien jälkeen. 

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan kaikkien yleisötilaisuuksien kieltämistä sisätiloissa ja ulkotiloissa että asiakas- ja yleisötilojen käytön lyhytaikaista rajoittamista.  Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua. Rajoitukset tulevat koskemaan myös Peruspalvelukuntayhtymä Kallion aluetta.   

Lue myös: Keskiviikko on parempi matkustuspäivä kuin torstai - lue asiantuntijan vinkit joululiikenteeseen

Kilpailut

Uusimmat