Kuva: Mari Korpua

Entiselle oululaisvaltuutetulle ja varavaltuutetulle sakot kunnianloukkauksesta

20.12.2021 10:44 - Jussi Häkkilä

Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina entisen oululaisvaltuutetun ja tämän varavaltuutettuna toimineen henkilön kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina entisen oululaisvaltuutetun ja tämän varavaltuutettuna toimineen henkilön kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin. Kunnialoukkaukset kohdistuivat kaupungin virkahaltijaan, joka veti vuoden 2017 kuntavaaleihin liittyvää Oulun kaupungin järjestämää vaalipaneelia. Oikeus katsoi arvostelun kohdistuneen viranhaltijaan henkilönä ylittäen selvästi hyväksyttävyyden rajat.
 
Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan julkilausuman mukaan Oulun kaupunki ei hyväksy kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin tai luottamushenkilöihin kohdistuvia kunnianloukkauksia. Kaupunki ei myöskään hyväksy kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin ja luottamushenkilöihin henkilönä kohdistuvaa tai heidän tehtäviensä hoitamiseen liittyvää hyväksyttävyyden ylittävää arvostelua. Mikäli kunnianloukkauksia taikka henkilöön tai tehtävien hoitamiseen kohdistuvaa hyväksyttävyyden ylittävää arvostelua kaupungin viranhaltijoihin, työntekijöihin tai luottamushenkilöihin kohdistuu, on kaupunki valmis tukemaan ja auttamaan kohteeksi joutunutta kaikissa toimenpiteissä tilanteen korjaamiseksi ja oikeuden hakemiseksi.

Lue myös: Oulun poliisi tutkii epäiltyä laitonta uhkausta ja kunnianloukkausta kaupunginvaltuutetun videolähetyksessä

Kilpailut

Uusimmat