Kuva: Shutterstock

Epidemiatilanne jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla edelleen vaikeana

07.12.2021 16:52 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen tilannekuvaa tiistaina 7.12.

Ryhmä totesi epidemiatilanteen säilyneen alueella pääosin edellisviikon kaltaisena. Tartuntoja todetaan paljon ja ilmaantuvuus on korkealla, vaikka tartuntamäärien kasvu onkin joulukuun ensimmäiselle viikolle tultaessa hidastunut. Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on edelleen korkealla tasolla. Tilanne aiheuttaa kuormitusta sekä erikoissairaanhoitoon että perusterveydenhuoltoon.

Pohjois-Pohjanmaalla on otettu tällä ja edeltävällä viikolla useita rajoitustoimia ja suosituksia, joiden vaikutusten odotetaan alkavan näkyä tilanteessa vähitellen. Esimerkiksi aluehallintoviraston päätös asiakas- ja yleisötilojen rajoittamisesta on astunut voimaan tänään tiistaina. Rajoitusten vaihtoehtona toimijat voivat edellyttää asiakkailta koronapassia.

Alueellinen koordinaatioryhmä muistuttaa, että vaikka suositukset ja rajoitukset auttavat turvaamaan terveydenhuollon kantokykyä väliaikaisesti, ainoa kestävä tie ulos epidemiasta on riittävän korkea rokotekattavuus. Myönteistä on, että ensimmäisiä rokoteannoksia on Pohjois-Pohjanmaalla annettu edellisten kolmen viikon aikana aiempaa enemmän.

Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista asukkaista toisen rokoteannoksen on saanut nyt 80,3 prosenttia. Ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on vastaavasti 86,2 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Kilpailut

Uusimmat