Kuva: Jussi Häkkilä

Yritysbarometri: 47 prosenttia yrityksistä ennakoi liikevaihdon kasvun nousevan

18.10.2021 13:16 - Jussi Häkkilä

Raahen seudun tuoreen yritysbarometrin mukaan 47 prosenttia vastanneista yrityksistä ennakoi liikevaihdon kasvun nousevan, määrä kasvoi edellisvuodesta.

Raahen seudun tuoreen yritysbarometrin mukaan 47 prosenttia vastanneista yrityksistä ennakoi liikevaihdon kasvun nousevan, määrä kasvoi edellisvuodesta. Kotimaan myynnin, investointien ja kannattavuuden osalta kasvuodotukset ovat myös nousseet edellisvuodesta.
Kasvuhakuisimmat toimialat Raahen seudulla ovat it-, viestintä- ja ohjelmistotuotanto sekä matkailu, majoitus- ja ravitsemustoiminta.
Investointien kehityksen arvioidaan säilyvän ennallaan kaikilla muilla toimialoilla, paitsi kuljetuksen ja varastoinnin sekä matkailun-, majoituksen ja ravitsemuksen toimialoilla, joissa noin puolet vastaajista arvioi investointien kasvavan.
Työntekijöiden palkkaamista suunnittelevien yritysten osuus vastaajista on lisääntynyt viime vuoteen verrattuna. Raahen seutukunnassa osaajatarve näkyy erityisesti metalli- ja konepajateollisuudessa sekä rakentamisessa. Henkilöstön määrän arvioi vähenevän kolme prosenttia vastaajista. Määrä on pysynyt edellisvuoden tasolla. Toiminnan lopettamista ennakoivien määrä on säilynyt myös edellisvuosien tasolla
Vastanneista 68 prosenttia arvioi, että koronalla ei ole minkäänlaisia vaikutuksia yritystoimintaan jatkossa. Raahen seudun kehityksen yritysbarometriin vastasi 291 yrittäjää.

Lue myös: Kalajoen sataman yrityspuisto laajenee -Fineweld Oy uusin tulokas

Kilpailut

Uusimmat