Kuva: Jussi Häkkilä

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta Pohjois-Pohjanmaalle 317 miljoonaa

01.10.2021 08:33 - Jussi Häkkilä

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi eilisessä kokouksessaan EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoituksen alueellisesta jaosta.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi eilisessä kokouksessaan EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoituksen alueellisesta jaosta. Tulevalla ohjelmakaudella Pohjois- ja Itä-Suomen suhteellinen osuus rahoituksesta pienenee hieman Etelä- ja Länsi-Suomeen verrattuna. Pohjois-Pohjanmaalle kohdennetaan jatkossakin maakunnista suurin alue- ja rakennepolitiikan rahoitus, 317 miljoonaa euroa. Uuden JTF-rahaston osalta Pohjois-Pohjanmaa saa turvemaakuntana valtakunnan suurimman potin, 106 miljoonaa euroa. JTF-rahasto on tarkoitettu lievittämään turpeen käytön hiipumisesta syntyviä kielteisiä aluetalous- ja työllisyysvaikutuksia. Toisaalta Pohjois-Pohjanmaalle tulee Euroopan aluekehitysrahastoon kohdistuva jopa 86 miljoonan euron leikkaus. Tämä on heikennys maakunnan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä yritystukien rahoitukseen. 
Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju pitää rahoitustasoa Pohjois-Pohjanmaan näkökulmasta kohtuullisena, mutta rahan käyttökelpoisuuteen liittyy hänen mukaansa uhkakuvia.
Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 -ohjelma hyväksytään valtioneuvostossa tämän kuun aikana ja toimitetaan Euroopan komission hyväksyttäväksi. Ohjelman on tarkoitus käynnistyä ensi kuun aikana.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaalle yritysrahoitusta touko-elokuussa yli 7,6 miljoonaa

Kilpailut

Uusimmat