Kuva: Jussi Häkkilä

Sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi Oulun pääkirjaston peruskorjauksen hankeselvityksen

29.09.2021 14:31 - Ari Kettukangas

Uudistuneen pääkirjaston on tarkoitus avautua asiakkaille vuonna 2025. Peruskorjauksen jälkeen kirjaston tavoitteena on palvella vuosittain miljoonaa kävijää ja tarjota kaupunkilaisille entistäkin laadukkaampia ja monipuolisempia kirjastopalveluja.

Oulun keskustakirjastohanke eteni uuteen vaiheeseen. Sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi eilisessä kokouksessaan pääkirjaston hankeselvityksen, jonka mukaisesti pääkirjastoon tehdään peruskorjaus. 1960-luvulla suunniteltu ja 1982 vuonna avattu pääkirjastorakennus täyttää ensi vuonna 40-vuotta. Peruskorjauksessa toteutettavien toimintojen uudelleenjärjestelyllä ja kehittämisellä pystytään vastaamaan myös uuden kirjastolain vaatimuksiin ja kuntalaisten tarpeisiin tulevina vuosina.
Hankeselvityksen mukaan Oulun pääkirjaston perusparannus toteutetaan kaupungin omana erillisinvestointina vuosina 2023–2025. Rakennussuunnittelulle tehdään määrärahavaraus vuodelle 2022. Pääkirjasto muuttaa väistötiloihin vuoden 2022 aikana. Uudistuneen pääkirjaston on tarkoitus avautua asiakkaille vuonna 2025. Peruskorjauksen jälkeen kirjaston tavoitteena on palvella vuosittain miljoonaa kävijää ja tarjota kaupunkilaisille entistäkin laadukkaampia ja monipuolisempia kirjastopalveluja. Asiakastiloja tullaan laajentamaan, esimerkiksi tähän saakka yleisöltä suljettu neljäs kerros avataan asiakkaiden käyttöön. Peruskorjattuun kirjastoon sijoitetaan myös uusi lasten kulttuurikeskus.

Lue myös: Raksilan uimahalli suljettu viikonloppuna kilpauintien vuoksi

Kilpailut

Uusimmat