Markus Kuotesaho punnitsee paalituomion saaneen Seat Toledon arvoa - muuttuuko romukierrättäjän roippeetkin vielä laulajatähden kullaksi ja platinaksi Revonlahdella

02.09.2021 14:40 - Ari Kettukangas

Rasvamontussa suunnataan kahden vuoden tauon jälkeen takaisin Raahen Revonlahdelle, perkele! Markus Kuotesahon pihalta on sitten viime kerran lähtenyt autoja maailmalle, mutta muutamia uusiakin on tullut tilalle. Mestarilla löytyykin kone- ja romuharrastukselle entistä vähemmän aikaa transsuilun, keikkailun ja tulevien lauluhommienkin myötä. Tosin artistihommatkin ovat vielä vähän käymistilassa, mutta onpa ilmoille heitetty valmiiksi jo mahdollinen tuleva bändin nimikin :) Järkeilyä ja tärkeysjärjestykseen asettelua vaatii myös pihalla seisova ja paalituomion saanut hyväkuntoinen Seat Toledo. Kontrastia asiassa lisää pihaan jäävä, leiman saanut ja vähemmän kaunis Ford Transit. Siinä sitä riittääkin pohdittavaa, mutta Markushan on onneksi siinä lajissa voittamaton korpifilosofi. Joten tutustutaanpa kyseiseen probleemaan ja tontin uusimpiin hankintoihin!

(kuva: Ari Kettukangas)

Kuotesahon Markus. Tv:stä tuttu korpifilosofi, romun pelastaja, transsuilija, keikkamies ja hiljalleen myös etenevä lauluartisti. Mestari tunnetaan kohta varmaan myös "Revonlahden Rahkosena". Viekö keikkahommat jo enemmän aikaa, joka tapauksessa romun kuskaaminen on hänellä loppunut Raahen alueella. Lauluhommatkin tosin ovat hiljalleen kypsymässä ja oman mahdollisen bändin nimikin on jo mietitty valmiiksi: Markus ja koko viikon juoneet -yhtye :) Taiteilijan kädessä on muuten tämän vuotinen ja järjestyksessään jo toinen Markus-kalenteri. Autojakin on hävinnyt tontilta ja uusia tullut tilalle valikoidusti. Taiteilijan piha onkin kuin shakkilauta, jossa "ratsut" siirtävät paikkaansa. Mutta tämä kuningas kyllä myös syö kaikki muut kylähullut persoonat!

(kuva: Ari Kettukangas)

Markus on teettänyt omista studiokuvista myös tauluja.

(kuva: Ari Kettukangas)

Mestari ehdotti bändin nimeksi myös: Markus ja Neljän miehen trioa, mutta kuuluisa transsuiluharrastus kuulemma monimutkistaisi kyseistä käsitettä :)

(kuva: Ari Kettukangas)

Markus tykkää laulaa erityisesti tangoja. Voisiko tuleva laulutähti olla myös ensimmäinen tunteidentulkki, joka voittaisi Seinäjoen Tangomarkkinoilla kaksoisvoiton ;)

(kuva: Ari Kettukangas)

Mutta tämähän on koneohjelma! Seat Toledo vuosimallia 2004.

(kuva: Ari Kettukangas)

Auto on kuulemma erikoisen maailmanmenon takia purkutuomion saanut paaliromu :(

(kuva: Ari Kettukangas)

Autossa on ehyt ja täysin ruosteeton kori, tosin Markuksen mukaan lisävalojen katkennut johto on mitä ilmeisin syy purkutuomiolle :)

(kuva: Ari Kettukangas)

Täysin priima vehje joka suunnasta.

(kuva: Ari Kettukangas)

SEAT Toledo on SEATin vuosina 1991–2009 ja 2012–2019 valmistama keskiluokan automalli, joka alun perin korvasi SEAT Málagan. 

(kuva: Ari Kettukangas)

Kontrastia Toledon kohtalolle antaa pihaan jäävä ja leimankin saanut Ford Transit GL vuosimallia 1989.

(kuva: Ari Kettukangas)

Omistajan mukaan tämä yksilö on vähemmän nätti ja paali ei näytä järjestelevän autoille kauneuskilpailuja. Markuksen muutoin hyväksi kehuma paku on melko tuore hankinta. Peli käynnistyi heti ja keulapäästä löytyy kuulemma "suorempi nelonen".

(kuva: Ari Kettukangas)

Ford Gargon kyydissä odottelee kohtaloaan 200:nen diesel mersu suurinpiirtein vuosimallia 1972-1974.

(kuva: Ari Kettukangas)

Mersu on ollut Markuksen kokoelmassa jo ainakin 25 vuotta ja se on alunperin liikkunut taksina Rovaniemellä. Autosta on nykyisin vain varaosiksi, mutta se oli tullessa vielä melko hyvässä kunnossa. Vuosien ajan se on lykännyt horsmaa ja siitakesientä, mutta siitakehan on hyvä ruokasieni, joten se saattaa nostaa pelin arvoa :)

(kuva: Ari Kettukangas)

Opel Vectra vuosimallia 1997.

(kuva: Ari Kettukangas)

Markus kehuu tämän turbo diesel vehkeen todella loistavaksi käyttöautoksi. Siitä löytyy paljon hienouksia, joita ei tiedä kokeilematta. Pelin erilaiset toiminnot piippasivatkin vähän joka puolelta. Pieni hehkutus ja heti käynnistyi soimaan myös Kari Tapion levy. Opel tuli mestarin käyttöautoksi viime keväänä. Tämän yksilön varjopuolena puolestaan on kalliit käyttömaksut. Transitin lisäksi tämäkin yksilö on eniten käytössä. 

(kuva: Ari Kettukangas)

Jälkipyykin aika. Pulsaattori pesukone on sähkökäyttöinen retrovehje ja hyvä kapine entisöitäväksi.

(kuva: Ari Kettukangas)

Loppuyhteenveto: Markuksessa ja kolikossakin on kaksi puolta. Lopuksi tulevaisuuden suunnitelmista puhuttaessa Markus ei kommentoi, mitä vastaisi mahdollisiin kosintoihin bändien solistiksi. Haalari Markusta puolestaan odottaa kotipihalla kunnostettavat paku neliveto misukka ja renu. Ja se hyvä e-mäntäkin on edelleen kahtelussa ja nyt ei ole kyse autohommista. Keikkamies heittää vielä lopuksi terveiset kaikille hänen faneilleen ja päättää juttutuokion laulajalle sopivilla sanoilla: "te kuulette minusta vielä!".

Lue myös: Valkolan Esko tunnetaan ladamiehenä Ylikiimingin Nuorittassa - hulppeasta kokoelmasta löytyy myös erikoisempaa traktoria ja kaksipyöräistä

Rasvamontun aiemmat jaksot ja vierailukohteen ilmoittaminen: Rasvamonttu

Kilpailut

Uusimmat