Kuva: FinnHEMS

FinnHEMS sopimukseen pohjoisten tukikohtiensa helikopterikalustosta

13.07.2021 14:16 - Jussi Häkkilä

Lääkärihelikopteritoiminnasta Suomessa vastaava FinnHEMS on tehnyt sopimuksen pohjoisten tukikohtiensa helikopterikalustosta.

Lääkärihelikopteritoiminnasta Suomessa vastaava FinnHEMS on tehnyt sopimuksen pohjoisten tukikohtiensa helikopterikalustosta. Yhtiö vuokraa nyt toiminnassa käytettävät helikopterit Babcock Scandinavian AirAmbulancelta viideksi vuodeksi.
Sopimuksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa. Se kattaa neljä helikopteria ja osittain rungon ja moottoreiden varaosapalvelun.
Palvelusopimus Oulun, Rovaniemen ja Kuopion tukikohtien operoinnista tällä hetkellä vastaavan Babcockin kanssa päättyy ensi helmikuussa. Valtioneuvoston talouspoliittinen ministerivaliokunta on linjannut, että lentotoiminta siirtyy toteutettavaksi omana tuotantona. Nyt vuokrattava lentokalusto toimii FinnHEMSille väliaikaisratkaisuna kohti omaa kalustoa. Hallinnointiyhtiöstä itsenäiseksi lento-operaattoriksi muuntautuva FinnHEMS tekee parhaillaan oman lentotoiminnan vaatimia järjestelyjä. Pohjoisten tukikohtien henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä FinnHEMSille. Eteläiset tukikohdat Vantaalla, Turussa ja Tampereella ovat siirtyneet FinnHEMSin omaan operointiin jo aiemmin.

Lue myös: Valtiolta 18 miljoonaa lääkärihelikopteritukikohtien rakentamiseen ja korjaukseen

Kilpailut

Uusimmat