Kuva: Fotolia

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut muistuttaa koronarokotteen tärkeydestä – riittävä rokotuskattavuus mahdollistaa yhteiskunnan avaamisen syksyllä

17.06.2021 16:15 - Marja Ollakka

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut muistuttaa koronarokotteen tärkeydestä alle 40-vuotiaita, joiden osalta rokotuskattavuus on Oulussa edelleen matalalla tasolla. Rokotusaikoja avataan Oulussa yhä nuoremmille ikäryhmille, koska rokotteita ja rokotusaikoja on enemmän kuin aikojen varaajia.

– Tämänhetkinen rokotuskattavuus alle 40-vuotiaiden osalta ei riitä. Rokotuskattavuuden pitää nousta, jotta laumasuoja voidaan saavuttaa, toteaa Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Rokotukseen on tärkeää hakeutua omalla vuorollaan, koska koronarokotteiden saatavuudesta syksyllä ei ole varmaa tietoa. Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan vuonna 2001 syntyneitä ja sitä vanhempia henkilöitä. Seuraavaksi ikäraja laskee 16 vuotta täyttäneisiin. Rokotukseen ei tule nuorillekaan erillisestä kutsua, vaan rokotukseen on aina itse varattava aika.

Koronarokote suojaa vakavalta taudilta ja vähentää sairastumisen riskiä. Yhdessä muiden torjuntatoimien kanssa rokotuksilla on myös suuri yhteiskunnallinen merkitys.

Rokotusaikoja on Oulussa hyvin saatavilla vielä esimerkiksi juhannusviikolle. Varattavissa on myös ilta-aikoja.

Lue myös: Maskisuositus lieveni Oulussa

Kilpailut

Uusimmat