Kuva: Shutterstock

Koronarajoitusten purkua suositellaan tehtäväksi varovasti Oulussa

12.05.2021 08:10 - Marja Ollakka

Oulun tartunnoista tehtyjen virusanalyysien perusteella on vahvistumassa, että herkemmin tarttuvat virusmuunnokset ovat vallitseva virusmuoto alueellamme.

Oulu on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Viikoittaisten tartuntojen kokonaismäärä laski viime viikolla Oulun kaupunginsairaalan toisen epidemian rauhoituttua, mutta muiden kuin sairaalaan liittyvien tartuntojen määrä on edelleen korkeahko. Oulun tartunnoista tehtyjen virusanalyysien perusteella on vahvistumassa, että herkemmin tarttuvat virusmuunnokset ovat vallitseva virusmuoto alueellamme. Koronarajoitusten purkua suositellaan tehtäväksi varovasti.

Oulun kaupunginsairaalassa on todettu eilen ja toissapäivänä uusia tartuntoja päivystysosastolla A3. Tartunnat ovat peräisin potilaalta, joka on altistunut koronavirukselle todennäköisesti Oulun seudun yhteispäivystyksessä. Huolimatta negatiivisesta testituloksesta sairaalaan tullessa potilas on myöhemmin tullut positiiviseksi. Kaksi häntä hoitanutta työntekijää testattiin myös eilen positiiviseksi. A3-osasto on suljettu, kohortoitu ja koko henkilökunta ja potilaat testataan. Altistuneiden kartoitus on vielä kesken.

Kaupunginsairaalan aiempaan osasto B3:n epidemiaan liittyen on tapahtunut toinen potilaskuolema sekä yhden työntekijän uusi tartunta seulontatesteissä. Epidemian B3-osastolla aiheuttaneen viruksen tarkemmissa analyyseissa virus on osoittautunut Britanniasta peräisin olevaksi herkemmin tarttuvaksi virusmuunnokseksi. Eilisen 4 tartunnasta tartuntalähteinä ovat OYS-OKS -epidemiat, sekä perhe. 

Mahdollisuus altistumiseen on ollut Olutravintola Leskisessä pe 7.5. klo 19.30–22.30 sekä Social Burgerjointissa 7.5. klo 22.30-23.

Oulun kaupunki päättää tänään seuraavista askeleista rajoitusten purkamisessa.                             

Lue myös: Tornion rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville pakollinen terveystarkastus

Kilpailut

Uusimmat