Kuva: Marja Ollakka

Oulu on epidemian kiihtymisvaiheessa - vapunviettoon toivotaan vastuullisuutta

29.04.2021 08:36 - Marja Ollakka

Oulun kaupunki kehottaa vastuulliseen vapun viettoon. Koronaepidemia ei ole vielä Oulussa ohi, ja nyt jokainen voi käyttäytymisellään vaikuttaa siihen, millainen toukokuu koronan suhteen on tulossa, ja missä määrin rajoitteiden ja suositusten purkamista voidaan jatkaa.

Kaupunginsairaalassa on ollut uusi koronavirusepidemia 22.4. alkaen. Epidemia liittyy Oulun yliopistollisessa sairaalassa tapahtuneisiin altistumisiin ja tartuntoihin. Tähän mennessä kaupunginsairaalassa on koronaan sairastunut 10 potilasta ja 8 työntekijää osastoilla B3 ja G3. Lisäksi epidemiaan liittyy kotihoidossa ilmi tulleet kahden potilaan tartunta sekä 8 omaisten jatkotartuntaa.

Täydet torjuntatoimet ovat käynnissä jatkotartuntojen estämiseksi yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa yhteistyössä. Sekä henkilökuntaa että potilaita testataan toistuvin kierroksin. Kaupunginsairaala on vierailukiellossa.

Eilisen 11 tartunnasta tartuntalähteinä ovat kaupunginsairaala, OYS, tuttavapiiri ja ulkomaat. OYS-OKS epidemiaan liittyviä on 9 tartuntaa. Lisäksi on tullut ilmi yksi joukkoaltistuminen Oulun kristillisessä koulussa. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Lue myös: Länsi-Pohjan alueen toimijat määrätään varmistamaan turvavälit

Kilpailut

Uusimmat