Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaalle yli 226 700 euroa seurantalojen korjauksiin

06.04.2021 08:49 - Marja Ollakka

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna avustuksia yli kaksi miljoonaa euroa, josta 226 700 euroa myönnetään Pohjois-Pohjanmaalle. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Maakunnan suurimman avustuksen saa Iin Urheilijat ry, jolle myönnetään 42 000 euroa 1923 rakennetun Iin Urheilijain talon vesikaton korjaamiseen. Oulaisten Nuorisoseura ry:lle myönnetään 41 000 euroa 1909 rakennetun Soihtulan korjauksiin. Avustuksella korjataan ikkunoita, tehdään salaoja- ja sadevesijärjestelmä ja LVI- ja sähköjärjestelmän kuntokartoitus.

Pohjois-Pohjanmaalle myönnettiin tänä vuonna huomattavasti suurempi määrä avustuksia kuin edellisvuonna. Myös hakijoita oli enemmän. Yhteensä avustuksia saa tänä vuonna 16 hakijaa, viime vuonna kahdeksan. Koko maassa avustuksia myönnettiin 130 hakijalle.

Seurantalojen korjausavustus on valtion määräraha, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Lue myös: Kaksi henkilöä menehtyi ja kolme loukkaantui vakavasti erillisissä moottorikelkka onnettomuuksissa Lapissa

Kilpailut

Uusimmat