Kuva: Shutterstock

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueen rajanylityspaikoilla käyttöön pakollinen terveystarkastus

01.04.2021 17:48 - Marja Ollakka

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 1.4.2021 tehnyt päätöksen maahantulijoiden pakollisesta terveystarkastuksesta alueensa rajanylityspaikoilla. Määräys on voimassa 2.4.2021 - 31.5.2021.

Päätöksen myötä jokaisen rajanylityspaikan kautta maahan tulevan matkustajaliikenteen henkilön täytyy osallistua välittömästi maahantulon jälkeen terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirustesti.

Terveystarkastuksessa henkilö voi esittää todistuksen negatiivisesta koronavirustestistä, joka on tehty enintään kolme vuorokautta ennen maahantuloa. Tällöin häneltä ei lähtökohtaisesti oteta koronavirustestiä välittömästi maahantulon jälkeen. Vastaavalla tavalla toimitaan myös silloin, jos henkilö esittää luotettavan todistuksen sairastetusta koronavirustaudista, josta on alle puoli vuotta aikaa.

Päätös koskee lentoliikenteen ja maarajan rajanylityspaikkojen kautta riskimaista Suomeen saapuvia henkilöitä. Tämä tarkoittaa Oulun, Kajaanin ja Kuusamon lentoasemia sekä Kuusamon Kortesalmen ja Kuhmon Vartiuksen ylityspaikkoja.

Lue myös: Oulussa koronarajoitukset pysyvät ennallaan 18. huhtikuuta saakka - 65 vuotta täyttäneet pääsevät uimahalliin ja kuntosaleille

Kilpailut

Uusimmat