Kuva: Fotolia

Oulussa koronarajoitukset pysyvät ennallaan 18. huhtikuuta saakka - 65 vuotta täyttäneet pääsevät uimahalliin ja kuntosaleille

01.04.2021 09:04 - Ari Kettukangas

Perusteluina liikuntatilojen avaamiselle on, että tartuntoja ei ole juuri tullut yli 65-vuotiaille ja rokotukset ovat jo käynnissä 70 vuotta täyttäneille. Ikäihmisten liikkumisen voidaan myös tulkita olevan välttämätön palvelu ja alueellinen koordinaatioryhmä on painottanut niiden turvaamista.

Oulussa koronarajoitukset pysyvät ennallaan 18. huhtikuuta saakka. 65 vuotta täyttäneet pääsevät kuitenkin uimahalliin ja kuntosaleille 12. päivä alkaen. Tilat avataan yksilöliikuntaa varten. Perusteluina liikuntatilojen avaamiselle on, että tartuntoja ei ole juuri tullut yli 65-vuotiaille ja rokotukset ovat jo käynnissä 70 vuotta täyttäneille. Ikäihmisten liikkumisen voidaan myös tulkita olevan välttämätön palvelu ja alueellinen koordinaatioryhmä on painottanut niiden turvaamista. Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset kuten lukiot ja ammatilliset oppilaitokset jatkavat Oulussa normaalisti lähiopetuksessa. Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset voivat jatkua. Kaupungin liikuntapaikkoja pidetään auki terapia- ja kuntoutusryhmille, lähetteellä kuntoutukseen tuleville, liikunta-avustajakortin omaaville sekä kilpaurheilijoille. Nuorisotilat, museot ja kulttuurilaitokset pysyvät suljettuna 18.päivä saakka. Kirjastot palvelevat rajoitetusti.

Lue myös: Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemia on päättynyt

Kilpailut

Uusimmat