Kuva: Fotolia

Rapsuja hiihtolomaliikenteessä turvalaitteiden käyttämättömyydestä -seuraamuksia myös kelkkailijoille

15.03.2021 11:47 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitoksen alueella kirjoitettiin viime viikolla järjestetyn turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvonnan yhteydessä 76 seuraamusta turvavyön käyttämättömyydestä

Oulun poliisilaitoksen alueella kirjoitettiin viime viikolla järjestetyn turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvonnan yhteydessä 76 seuraamusta turvavyön käyttämättömyydestä. Koko valtakunnassa luku oli 1188. Matkapuhelimen käytöstä ajon aikana sakotettiin Oulun poliisilaitoksen alueella 78 ja koko valtakunnassa 729 kertaa. Liikenteeseen soveltumattomia ajoneuvoja löydettiin valvonnan yhteydessä viisi.

Raahessa, Kalajoella ja Kainuussa suoritettiin lisäksi maastoliikenteen valvontaa. Valvonnassa löytyi mm. liikennekäytöstä poistettu mönkijä, kypärätön kuljettaja ja kaksi kelkkailijaa ajelemassa luonnonsuojelualueella. Puutteita havaittiin myös mm. kelkan luovuttamisessa alaikäiselle, liikennekäytöstä poistettuja kelkkoja ja puututtiin lapsen kuljettamiseen kuljettajan ja moottorikelkan sarvien välissä. Seuraamuksia kirjoitettiin yhteensä 11.

Lue myös: Poliisi valvoo turvalaitteiden käyttöä ja tarkkaamattomuutta

Kilpailut

Uusimmat