Kuva: Fotolia

80-vuotiaiden ja muiden riskiryhmien alkaneet rokotukset ruuhkauttivat ajanvarauspuhelimen heti alkuunsa Oulussa - takaisinsoittoa odottaa yli 1100 asiakasta

23.02.2021 11:25 - Ari Kettukangas

Puhelinajanvaraus koronarokotukseen on ruuhkautunut ja osaan soittopyynnöistä vastataan huomenna. Soittopyyntöä odottavia puheluita on yli 1100 kappaletta. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää tarkistamaan ennen soittamista, kuuluuko henkilö nyt rokotettaviin riskiryhmiin.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä riskiryhmiin kuuluvien 60-69-vuotiaiden koronarokotukset alkoivat tänään Oulussa. Puhelinajanvaraus koronarokotukseen on ruuhkautunut ja osaan soittopyynnöistä vastataan huomenna. Soittopyyntöä odottavia puheluita on yli 1100 kappaletta. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää tarkistamaan ennen soittamista, kuuluuko henkilö nyt rokotettaviin riskiryhmiin. Ajan koronarokotukseen voivat varata nyt myös 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmiin kuuluvat 60-69-vuotiaat. Rokotukseen ovat oikeutettuja tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt, eli vuonna 1941 tai aiemmin syntyneet. Rokotteen voi saada myös vuonna 1941 tai aiemmin syntyneen henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja tai samassa taloudessa asuva 70-vuotias tai sitä vanhempi henkilö. Rokotukseen voivat lisäksi varata ajan tänä vuonna 60–69 vuotta täyttävät, eli vuonna 1952–1961 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Riskiryhmään kuuluvat 60-vuotiaat tai sitä vanhemmat Oulun kaupungin työntekijät voivat varata ajan työterveyshuollosta.

Lue myös: Oulussa koronatartunnat lievässä nousussa – kaksi joukkoaltistumista Metsokankaan päiväkodissa

Kilpailut

Uusimmat