Hallituskadun koronanäytteenottopisteen aukioloaika muuttuu maanantaista 5. joulukuuta alkaen.
Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.
Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 44. Kuolemantapauksia on tähän mennessä yhteensä 15.
Rokotukset ovat kohdistuneet yli 80-vuotiaisiin sekä alle 70-vuotiaisiin riskiryhmiin kuuluviin. Rokotuksia on tapahtunut Ouluhallissa sekä hyvinvointikeskuksissa tai -pisteissä Haukiputaalla, Kiimingissä, Yli-Iissä, Ylikiimingissä ja Oulunsalossa.
Puhelinajanvaraus koronarokotukseen on ruuhkautunut ja osaan soittopyynnöistä vastataan huomenna. Soittopyyntöä odottavia puheluita on yli 1100 kappaletta. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää tarkistamaan ennen soittamista, kuuluuko henkilö nyt rokotettaviin riskiryhmiin.
Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen mukaan alkanut hiihtolomakausi voi aiheuttaa korona epidemian kiihtymisen lähiviikkoina myös Oulussa. Oulu on kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä on kääntynyt pitkän laskun jälkeen lievään nousuun. Altistumisen mahdollisuus on ollut myös maanantain ja keskiviikon välillä kello 11–12 aikaan Oulun Baari Maikkulassa. Kyseisessä paikassa tuolloin oleskelleiden tulee tarkkailla oireitaan ja hakeutua herkästi koronatestiin.